Η Παγώνη ζητά κατάργηση της απαγόρευσης κυκλοφορίας τα Σαββατοκύριακα

Άστραψε και βρόντηξε κατά των αποτυχημένων κυβερνητικών μέτρων για ανάσχεση της πανδημίας η πρόεδρος της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθηνών-Πειραιώς, στηλιτεύοντας ιδιαίτερα την απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 6 το απόγευμα τα Σαββατοκύριακα.

Σε παρέμβασή της στον ΣΚΑΪ η Ματίνα Παγώνη εξήγησε ότι, ουσιαστικά, το μέτρο αυτό έχει δημιουργήσει ουρές στα σούπερ μάρκετ και συνωστισμό, παρά τις προσπάθειες περί του αντιθέτου.

«Θα πρέπει να γίνονται περισσότερα τεστ το Σαββατοκύριακο για να υπάρχει πλήρης έλεγχος και να έχουμε περισσότερα στοιχεία. Τα ωράρια των σούπερ μάρκετ θα πρέπει να επεκταθούν. Δεν το συζητάω. Η απαγόρευση κυκλοφορίας στις 6 τα Σαββατοκύριακα θα πρέπει να καταργηθεί γιατί δεν γίνεται όπως βλέπετε. Βλέπουμε ότι οι ουρές στα σούπερ μάρκετ είναι πάρα πολύ μεγάλες Δεν είναι lockdown αυτό που έχουμε. Είναι δυνατόν το Σάββατο να κλείνουμε στις 6; Ο κόσμος τελειώνει στις στις 5 τις δουλειές του, πάει να ψωνίσει και έτσι υπάρχουν ουρές στα σούπερ μάρκετ. Φυσικά και πρέπει να αλλάξει αυτό, να πάει στις 21:00» δήλωσε σχετικά.

Συμπλήρωσε ότι μέχρι τις 2 τη νύχτα υπήρχε 93% επικάλυψη στις ΜΕΘ, εκτιμώντας ότι αυτή είναι η κορύφωση της πανδημίας.

Παράλληλα, η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ εκτίμησε ότι σχολεία και καταστήματα θα πρέπει να ανοίξουν στις 15 Μαρτίου, ξεκαθαρίζοντας, παράλληλα, ότι θα πρέπει να «ξεχάσουμε Τσικνοπέμπτη και Καθαρή Δευτέρα. Αν ο καθένας μας μετά από έναν χρόνο δεν ξέρει τι πρέπει να κάνει και πώς πρέπει να συμπεριφερθεί τι να σας πω τώρα;»

Η Ματίνα Παγώνη μίλησε και για την εστίαση αναφέροντας ότι από τη στιγμή που, λόγω κόπωσης, ο κόσμος βγαίνει σε παγκάκια και πλατείες με έναν καφέ στο χέρι και κάθεται κοντά ο ένας στον άλλο, γιατί να μην ανοίξουν οι καφετέριες με ένα συγκεκριμένο ωράριο και με αυστηρές προδιαγραφές για μάσκες και αποστάσεις.

efsyn.gr

Categories