Παραιτήθηκε ο Λιβαθινός από το Εθνικό μετά τις καταγγελίες των σπουδαστών

Την παραίτησή του από τη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου υπέβαλλε ο Στάθης Λιβαθινός παρά το γεγονός ότι μέχρι πρότινος ο ίδιος διέψευδε τις φήμες ότι του ζήτησαν να απομακρυνθεί και ότι ο ίδιος παραιτήθηκε.

Οι εξελίξεις έρχονται μετά από τις καταγγελίες σπουδαστών της Σχολής για αυταρχική συμπεριφορά με τον ίδιο να δηλώνει τώρα στην επιστολή του ότι ζητά «συγγνώμη αν τυχόν πλήγωσα κάποια ή κάποιον», ισχυριζόμενος πως «η όποια αυστηρότητά μου δεν έκρυβε τίποτα περισσότερο από έγνοια και αγωνία, ώστε να αποκτήσετε τα απαραίτητα εφόδια για τη μελλοντική σας πορεία στο θέατρο».

Στην επιστολή του με τίτλο «Επίλογος» ο κ. Λιβαθινός απευθύνεται στους «μαθητές και τις μαθήτριες» του σημειώνοντας το εξής: «Μετά και την τελευταία σας άρνηση να συνεργαστείτε μαζί μου έστω για 2 ώρες την βδομάδα, ώστε να ολοκληρώσετε τον κύκλο των σπουδών σας, μέσα στις δύσκολες εποχές που διανύουμε, δεν μου μένει τίποτα άλλο από το να σας αποχαιρετήσω.

«Χρειάστηκε πολύς κόπος και επιμονή χρόνων για να μπορέσω επιτέλους να δημιουργήσω αυτό το Τμήμα Σκηνοθεσίας στο οποίο βρίσκεστε σήμερα, αλλά και να διαθέτει η Σχολή του Εθνικού Θεάτρου τις υποδομές που διαθέτει. Κρατήστε μόνο τα καλά κι αλλάξτε το θέατρο. Σας ευχαριστώ για όλα, όπως και τη διευθύντρια της Σχολής, αλλά και όσους συναδέλφους με στήριξαν» υποστήριξε.

Όπως θυμίζει σήμερα η «Εφ.Συν.», στις 6 Φεβρουαρίου οι σπουδαστές είχαν διαδικτυακή συνάντηση με τους καθηγητές τους κατά την οποία κατηγόρησαν τον καθηγητή για αλαζονική, αυταρχική συμπεριφορά και «πρακτικές διδασκαλίας» με χρήση «μειωτικών, απαξιωτικών και ομοφοβικών σχολίων τα οποία τραυμάτιζαν την αξιοπρέπειά τους και δημιουργούσαν ένα κλίμα διακρίσεων και φόβου».

efsyn.gr

Categories