Θανάσης Καμπαγιάννης: «Εγκαλούμε την κυρία Πελώνη στην νομιμότητα»

Σε ένα καυστικό άρθρο εναντίον της κυβερνητικής εκπροσώπου κ. Πελώνη προχώρησε ο Θανάσης Καμπαγιάννης, δικηγόρος, τέως σύμβουλος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΔΣΑ, σημειώνοντας:

Μπορεί η παρούσα κυβέρνηση να έχει κάνει συνήθεια την παραβίαση των νόμων που η ίδια ψηφίζει, όπως το βλέπουμε εμφατικά αυτές τις εβδομάδες με την υπόθεση του κρατούμενου απεργού πείνας Δ. Κουφοντίνα, αλλά η Ελλάδα εξακολουθεί (τυπικά) να είναι κράτος δικαίου.

Οι σημερινές δηλώσεις της κυβερνητικής εκπροσώπου κας Αριστοτελίας Πελώνη ότι «προφανώς και θα υπάρξει διοικητικό πρόστιμο για μετακίνηση σε πορεία», σε ερώτηση σχετικά με το εάν οι αστυνομικοί διαπιστώσουν κατά τον έλεγχο στις μετακινήσεις ότι κάποιος πηγαίνει σε πορεία, είναι ΕΚΤΟΣ ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑΣ, βάσει της εκδοθείσας ΚΥΑ.

Η νέα ΚΥΑ (με αριθ.. Δ1α/ΓΠ.οικ. 13805/3.3.2021, ΦΕΚ τ. Β΄ 843/3.3.2021) είναι η πρώτη από την αρχή της πανδημίας που αναφέρει ρητά στο άρθρο 3 παρ. 2 αυτής την περίπτωση ιγ) «Μετάβαση προς τον σκοπό συμμετοχής σε δημόσια υπαίθρια συνάθροιση, σύμφωνα με τις εκάστοτε ισχύουσες διατάξεις προστασίας της δημόσιας υγείας» ως επιτρεπόμενη εξαίρεση από τον συνολικό περιορισμό της κυκλοφορίας.

Για την μετακίνηση αυτή (περίπτωση ιγ), η ΚΥΑ δεν προβλέπει την έκδοση βεβαίωσης μετακίνησης ή αποστολή sms.

Συνεπώς, τυχόν πρόστιμο που θα επιβληθεί για “μετακίνηση σε πορεία” δεν θα ερείδεται στον νόμο.

Η κυρία Πελώνη πρέπει να καταλάβει ότι εκπροσωπεί νόμιμη κυβέρνηση και όχι ψευδοκράτος.

Η κυβέρνηση διαθέτει νόμους, Εφημερίδα Κυβερνήσεως στην οποία οι νόμοι δημοσιεύονται και από τους οποίους νόμους τα όργανα της διοίκησης δεσμεύονται.

Ελάτε στα συγκαλά σας.

Θανάσης Καμπαγιάννης, δικηγόρος, τ. σύμβουλος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΔΣΑ.

aftodioikisi.gr

Categories