ΠΟΕΔΗΝ: Διασωληνωμένοι ασθενείς πεθαίνουν εκτός ΜΕΘ-Σε πόλεμο δεν παρακαλάς τον ιδιωτικό τομέα. Τον επιτάσσεις

Απόλυτο χάος, όσον αφορά στις ΜΕΘ, επικρατεί στη νοσοκομεία της Αττικής, ενημερώνει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ), διά μέσου του παρέδρου της, Μιχάλη Γιαννάκου, ο οποίος περιγράφει τη σημερινή κατάσταση:

«Η κατάσταση είναι εκτός ελέγχου. Τα νοσοκομεία αντιμετωπίζουν απίστευτες καταστάσεις. Αδειάζουν τη μία μετά την άλλη τις γενικές κλινικές και σε μία μόνο εφημερία γεμίζουν. Τα εφημερεύοντα νοσοκομεία σε κάθε εφημερία εισάγουν από 50 και πλέον ασθενείς. Γεμίζουν δύο κλινικές. Μεγάλη νοσοκομειακή διασπορά του ιού σε κλινικές άλλων παθήσεων.

Σε κλινική κορονοϊού του νοσοκομείου Αλεξάνδρας λόγω πληρότητας νοσηλεύονται ασθενείς με κορονοϊό σε φορεία. Πολύ δύσκολη και επικίνδυνη η νοσηλεία τους στα φορεία καθότι δεν μπορούν να αυτοεξυπηρετηθούν. Μεγάλη η προσπάθεια των συναδέλφων για να μη πέσουν από τα φορεία. Τραγικές καταστάσεις. Οι ΜΕΘ γεμάτες.

Διασωληνωμένοι ασθενείς πεθαίνουν εκτός ΜΕΘ. Δύο χθες πέθαναν διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ στο νοσοκομείο Γεννηματάς. Από έρευνα, στις ΜΕΘ χθες και προχθές πέθαναν ελάχιστοι ασθενείς. Παράδειγμα στο νοσοκομείο Σωτηρία ένας χθες και ένας προχθές. Στις μονάδες που άνοιξαν πριν λίγες ημέρες σχεδόν κανένας.

Ως εκ τούτω και στην Αττική θα έχουμε υψηλότατο ποσοστό θανάτων εκτός ΜΕΘ. Διασωληνωμένοι ασθενείς με κορονοϊό βρίσκονται εκτός ΜΕΘ σε θαλάμους στις 11 π.μ. σήμερα.

Αμαλία Φλέμινγκ: 1 ασθενής διασωληνωμένη εκτός ΜΕΘ. Σισμανόγλειο: 4 ασθενείς διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ. Γεννηματάς: 4 ασθενείς διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ. Λαϊκό: 1 ασθενής διασωληνωμένος εκτός ΜΕΘ.

Ακόμη και στις επίσημες ενημερώσεις των διοικήσεων των υγειονομικών περιφερειών που έχουμε στα χέρια μας, προκύπτει σε νοσοκομεία ότι νοσηλεύονται υπεράριθμοι διασωληνωμένοι ασθενείς με κορονοϊό από τις κλίνες ΜΕΘ που διαθέτουν.

Θα πρέπει λοιπόν να μας απαντήσουν από το Υπουργείο Υγείας. Αφού διαθέτει το σύστημα κενές κλίνες ΜΕΘ, γιατί πεθαίνουν ασθενείς εκτός ΜΕΘ; Γιατί διασωληνωμένοι ασθενείς βρίσκονται εκτός ΜΕΘ επί ημέρες; Γιατί παραμένουν πάντα κενές κάποιες κλίνες ενώ οι ανάγκες για εισαγωγές θα τις υπερκάλυπταν; Γίνεται η όχι επιλογή ασθενών για ΜΕΘ;

Σε πόλεμο δεν παρακαλάς τον ιδιωτικό τομέα. Τον επιτάσσεις. Η κυβέρνηση πάσχιζε πριν την πανδημία να φέρει τους ιδιώτες στα νοσοκομεία με το »έτσι θέλω». Τώρα που χρειάζονται οι υποδομές τους φοβάται μη τους μολύνει. Ελπίζουμε να πήρε το μάθημά της για την επόμενη ημέρα του κορονοϊού. Γιατί αν επιμείνει θα γίνει πόλεμος.

Κατάσταση ΜΕΘ:

ΚΑΤ: 29 ΣΤΑ 41.
ΣΙΣΜΑΝΟΓΛΕΙΟ: 14 ΣΤΑ 14
ΑΓΙΑ ΟΛΓΑ: 8 ΣΤΑ 9
ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ: 16 ΣΤΑ 26
ΣΩΤΗΡΙΑ 81 ΣΤΑ 84.
ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ: 50 ΣΤΑ 58
ΕΡΥΘΡΟΣ: 24 ΣΤΑ 14
ΕΛΠΙΣ: 6 ΣΤΑ 6
ΝΙΜΙΤΣ: 6 ΣΤΑ 6
ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟ: 7 ΣΤΑ 7 και 4 διασωληνωμένοι στη ΜΑΦ.
ΘΡΙΑΣΙΟ: 17 ΣΤΑ 17
ΑΣΚΛΗΠΙΕΙΟ: 12 ΣΤΑ 12
ΑΤΤΙΚΟ: 40 ΣΤΑ 43».

aftodioikisi.gr

Categories