Δικαστές: Να εορταστεί το ’21 ενισχύοντας το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό

Κι όμως υπάρχουν απτά δείγματα που αποδεικνύουν ότι μεγάλο κομμάτι των δικαστικών λειτουργών αφουγκράζεται τις αγωνίες και την απόγνωση των πολιτών στις εξαιρετικά δύσκολες συγκυρίες.

Εν μέσω πανδημίας και παρά την ακατανόητη επιμονή της κυβέρνησης όχι απλά να τιμήσουν αλλά να ξοδέψουν πολύτιμους πόρους για ένα «θορυβώδη» και εκτός τόπου και χρόνου επικοινωνιακό εορτασμό των 200 χρόνων από το 1821 η «Εταιρεία Ελλήνων Δικαστικών Λειτουργών για τη Δημοκρατία και τις Ελευθερίες» (Το Συμβούλιο της απαρτίζεται από δικαστές και από τα τρία σώματα ΣτΕ, διοικητικά δικαστήρια και πολιτικά δικαστήρια) εξέδωσε την ανακοίνωση – πρόταση για τον μοναδικό τρόπο με τον οποίο θα μπορούσε αληθινά να τιμηθεί φέτος η μνήμη της Επανάστασης.

Ακολουθεί όλη η ανακοίνωση

Ενόψει των 200 χρόνων από τον Αγώνα και την Επανάσταση που μας χάρισαν Υπόσταση και Ελευθερία.

Η επέτειος για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση του 1821 συμπίπτει με την δυσμενή συγκυρία που ταλανίζει την Ελλάδα ήδη ένα έτος, τον Covid-19.

Οι Ήρωες της Επανάστασης πολέμησαν ενάντια στον τουρκικό ζυγό, διαθέτοντας ελάχιστα πολεμικά μέσα, πενιχρή υποστήριξη από τις Μεγάλες Δυνάμεις της εποχής, αλλά άπλετο ψυχικό σθένος και αστείρευτη λαχτάρα για την κατάκτηση της ελευθερίας.

Σήμερα το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό της χώρας μάχεται ενάντια στον αόρατο θανατηφόρο ιό που μας στερεί την καθημερινότητά μας, την απόλαυση των κεκτημένων δικαιωμάτων μας, αλλά ακόμα και την ίδια μας τη ζωή. Οι ιατροί και νοσηλευτές, προσφέρουν τις υπηρεσίες τους προς το κοινό καλό, θέτοντας σε κίνδυνο ακόμα και την ίδια τους τη σωματική ακεραιότητα. Δεν θέλουν χειροκροτήματα και τυμπανοκρουσίες αλλά μέσα για να πολεμήσουν τον κορονοϊό. Αξίζουν το σεβασμό μας άπαντες.

Η «Εταιρεία Ελλήνων Δικαστικών Λειτουργών για τη Δημοκρατία και τις Ελευθερίες», πιστεύει ότι στη σημερινή δεινή συγκυρία ο καλύτερος τρόπος να τιμηθεί η επέτειος των 200 ετών από την κήρυξη της Ελληνικής Επανάστασης είναι η πραγματική ενίσχυση των υποδομών υγείας. Για τον σκοπό αυτό θεωρεί ότι, μεταξύ άλλων, θα ήταν σκόπιμο τα κονδύλια που προορίζονταν για εορταστικές εκδηλώσεις, οι οποίες, όμως, λόγω της κατάστασης, δεν θα λάβουν χώρα, να διατεθούν για τη δημιουργία Μονάδων Εντατικής Θεραπείας, οι οποίες θα φέρουν ονόματα Ηρώων του 1821.

Μια τέτοια κίνηση θα συνδέσει τους ήρωες της επαναστατικής περιόδου με τους σημερινούς αγωνιστές, στους οποίους θα διαθέσει τα αναγκαία όπλα, για να κερδίσουν τις σκληρές καθημερινές μάχες, τις οποίες δίνουν υπέρ της υγείας όλων μας.

Η «Εταιρεία Ελλήνων Δικαστικών Λειτουργών για τη Δημοκρατία και τις Ελευθερίες» ελπίζει η πρότασή της αυτή να βρει ευήκοα ώτα.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Εταιρείας.

Η Πρόεδρος του Δ.Σ.

Διονυσία Μπιτζούνη (σ.σ. αεροπαγίτης)

efsyn.gr

Categories