Κίνηση στήριξης των οδηγών ταξί στους άστεγους της Αθήνας

Μια δράση κοινωνικής ευαισθησίας πραγματοποίησε ο ΣΑΤΑ, ο οποίος με τη συμμετοχή των οδηγών ταξί μελών του προσέφερε ρουχισμό στον Δήμο Αθηναίων για τους άστεγους της πόλης.

Παραδόθηκαν στο Κέντρο Υποδοχής και Αλληλεγγύης Αστέγων του Δήμου Αθηναίων, κιβώτια με κλινοσκεπάσματα και ρούχα που συγκεντρώθηκαν από τους ταξιτζήδες της Αθήνας και προορίζονται για τους άστεγους της πρωτεύουσας.

Ο πρόεδρος του ΣΑΤΑ, Βασίλης Μαραγκάκης, δήλωσε πως

«η προσφορά και ο εθελοντισμός είναι πράξεις κοινωνικής συμπεριφοράς. Ως ΣΑΤΑ αναλάβαμε αυτή την πρωτοβουλία, να βοηθήσουμε τους άστεγους της πόλης μας για δύο λόγους. Για να μεταφέρουμε σε αυτούς τους ανθρώπους το μήνυμα ότι δεν είναι μόνοι τους και για να τονίσουμε ότι εμείς οι ταξιτζήδες στην πλειοψηφία μας αντιστεκόμαστε στην λογική, ότι όλα πρέπει να αξιολογούνται με βάση τα χρήματα ή άλλα ανταλλάγματα».

«Σε μια εποχή που οι αξίες διαμορφώνονται με βάση την απόκτηση υλικών αγαθών και το προσωπικό όφελος, εμείς θέλουμε να πάμε κόντρα στο ρεύμα»,

πρόσθεσε, ενώ δεσμεύθηκε ότι ο ΣΑΤΑ «θα πάρει κι άλλες τέτοιες πρωτοβουλίες. Θα επεκτείνει την εθελοντική του δράση και την κοινωνική του προσφορά. Η κουλτούρα της προσφοράς και του αλτρουισμού δεν είναι άγνωστη για τον ταξιτζή».

efsyn.gr

Categories