Μολότοφ τη νύχτα στον Σκάι-Καταδίκη απο τα κόμματα

Άγνωστοι επιτέθηκαν με μολότοφ τα ξημερώματα στο κτίριο του Σκάι, στο Νέο Φάληρο.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, λίγο πριν από τις 2:30, οι τρεις δράστες πλησίασαν το κτίριο του σταθμού, από την πλευρά του Κηφισού, πέταξαν συνολικά πέντε μολότοφ, εκ των οποίων οι τρεις έπεσαν μέσα στον περίβολο του κτιρίου και οι δύο έξω από αυτόν, με αποτέλεσμα να προκληθούν μικρές υλικές ζημιές στην περίφραξη και εξαφανίστηκαν.

Η ΕΛ.ΑΣ. διενεργεί έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών.

Την επίθεση καταδίκασαν άμεσα, η κυβερνητική εκπρόσωπος, ο υπουργός Εξωτερικών, ο εκπρόσωπος Τύπου της Ν.Δ., ο ΣΥΡΙΖΑ , το Κίνημα Αλλαγής και η Ελληνική Λύση.

«Η επίθεση σε ένα μέσο ενημέρωσης είναι επίθεση κατά της ελευθερίας του λόγου, βασικού συστατικού στοιχείου της Δημοκρατίας. Η επίθεση στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, την οποία καταδικάζουμε, είναι επίθεση στις παραπάνω αρχές», δήλωσε η Αριστοτελία Πελώνη και πρόσθεσε: «Το μόνο που καταφένρουν οι εχθροί του πλουραλισμού και της Δημοκρατίας, είναι να θέτουν όλους τους δημοκρατικούς πολίτες απέναντί τους».

«Η επίθεση στον τηλεοπτικό σταθμό Σκάι είναι άλλη μια προσπάθεια εκφοβισμού και φίμωσης της ελευθερίας του λόγου και είναι απολύτως καταδικαστέα», δήλωσε ο Τάσος Γαϊτάνης και προσέθεσε: «Όσοι διαπράττουν τέτοιες πράξεις είναι εχθροί της Δημοκρατίας».

«Καταδικάζουμε απερίφραστα την επίθεση στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ. Οι επιθέσεις σε οποιοδήποτε Μέσο ενημέρωσης αποτελούν επιθέσεις στην ελευθεροτυπία», τονίζεται στην ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΚΙΝ.ΑΛΛ., Παύλος Χρηστίδης δήλωσε ότι «καταδικάζουμε απερίφραστα την επίθεση στις εγκαταστάσεις του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ. Οι επιθέσεις που βάλλουν κατά της ελευθερίας του τύπου βάλλουν και κατά της Δημοκρατίας».

«Παρά το ότι ο Σκάι ουδέποτε φιλοξενεί στελέχη ή έστω τις απόψεις της Ελληνικής Λύσης, θεωρούμε ότι κάθε επίθεση σε μέσα ενημέρωσης είναι επίθεση στην ίδια τη δημοκρατία», σημειώνεται στην ανακοίνωση της Ελληνικής Λύσης, με την οποία «καταδικάζει με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο την επίθεση με μολότοφ στο κτίριο του Σκάι».

efsyn.gr

Categories