Κυμπουρόπουλος: Ψήφισε κατά του δικαιώματος στην έκτρωση-Αποστάσεις από ΝΔ

Εντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει η έγκριση του ευρωβουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Στέλιου Κυμπουρόπουλου, σε ψήφισμα που αναφέρει πως η ανθρώπινη ζωή ενός παιδιού «πρέπει πάντα να προστατεύεται, ξεκινώντας από τη στιγμή της σύλληψης».

Συγκεκριμένα, ο Στέλιος Κυμπουρόπουλος βρίσκεται ανάμεσα σε ευρωβουλευτές του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος που τάχθηκαν υπέρ της ψηφοφορίας.

Η τροπολογία υποστηρίζει πως όλοι οι άνθρωποι έχουν το εγγενές δικαίωμα στη ζωή και ότι η ανθρώπινη ζωή πρέπει πάντοτε να προστατεύεται, αρχής γενομένης από τη στιγμή της σύλληψης χωρίς να λαμβάνει υπόψη το δικαίωμα στην επιλογή και αυτοδιάθεση των γυναικών στα σώματα τους και το δικαίωμα στην άμβλωση.

Σαφείς αποστάσεις πήρε η Νέα Δημοκρατία.«Η ΝΔ έχει ξεκάθαρη θέση, σταθερά και διαχρονικά για το δικαίωμα των γυναικών στην άμβλωση. Το θέμα αυτό έχει λυθεί για την ελληνική κοινωνία εδώ και δεκαετίες. Είναι προφανές ότι η ψήφος του ευρωβουλευτή κ. Στέλιου Κυμπουρόπουλου δεν εκφράζει το κόμμα και τον Πρόεδρό του», αναφέρει χαρακτηριστικά η Νέα Δημοκρατία.

Την ψήφο του ευρωβουλευτή σχολίασε ο εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Νάσος Ηλιόπουλος: «Η ψήφος του Στέλιου Κυμπουρόπουλου κατά του δικαιώματος των γυναικών στην άμβλωση είναι ντροπή για τη χώρα. Η «μεταρρύθμιση» προχωράει, επόμενη στάση κυνήγι μαγισσών», τόνισε.

«Το δικαίωμα των γυναικών στην άμβλωση έχει κατοχυρωθεί δεκαετίες τώρα, με την υπογραφή των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ. Εφόσον η ΝΔ πιστεύει στο δικαίωμα αυτό, οφείλει να αφήσει τα μισόλογα και τις διακριτικές αποστάσεις από την ακραία, υπερσυντηρητική επιλογή του κ. Κυμπουρόπουλου.», τόνισε ο εκπρόσωπος τύπου του ΚΙΝΑΛ, Παύλος Χρηστίδης.

aftodioikisi.gr

Categories