Τροχαίο στη Βουλή: Ο Ιάσονας δίνει ζωή σε έξι ασθενείς με τη δωρεά των οργάνων του (video)

Ξεκίνησε η διαδικασία της μεταμόσχευσης – Γέφυρα ζωής για άτομα που έχουν ανάγκη

Ξεκίνησε η διαδικασία μεταμόσχευσης των οργάνων του 23χρονου Ιάσονα, που έχασε τη ζωή του ύστερα από τροχαίο μπροστά στην είσοδο της Βουλής.

Ο άτυχος νεαρός, δίνει ζωή σε έξι ανθρώπους, μια πράξη που συγκίνησε το πανελλήνιο, δωρίζοντας την καρδιά του, το ήπαρ, τους πνεύμονες, τους νεφρούς, τους κερατοειδείς, ακόμα και το δέρμα του για τους εγκαυματίες ασθενείς. Η αφαίρεση των ζωτικών οργάνων έγινε στον Ευαγγελισμό από ομάδα γιατρών του Λαϊκού και του Ωνασείου, ενώ η καρδιά του 23χρονου θα δοθεί σε ασθενή 45 με 50 ετών.

Η οικογένεια του άτυχου μοτοσικλετιστή, έβαλε τις απαραίτητες υπογραφές και έτσι το μεσημέρι της Τρίτης (16/3) ξεκίνησε η διαδικασία για την αφαίρεση και τη δωρεά των οργάνων του ώστε να δοθούν σε ανθρώπους που έχουν ανάγκη. Από την Παρασκευή (12/3), ημέρα που σημειώθηκε το θανατηφόρο τροχαίο, ο νεαρός υποβλήθηκε σε επέμβαση στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» γιατί είχε μεγάλο αιμάτωμα στο κεφάλι του, όμως δεν μπόρεσε να ανατραπεί η πορεία της υγείας του με το ιατρικό πόρισμα να τον αναφέρει «κλινικά νεκρό».

Εκτός Τροχαίας ο τροχονόμος που μίλησε απρεπώς στον ντελιβερά

Την ίδια ώρα, μετακινείται από την Τροχαία ο τροχονόμος που ακούγεται σε βίντεο που είδαν το «φως» της δημοσιότητας να μιλά απρεπώς σε ντελιβερά, ο οποίος διαμαρτύρεται για τις συνθήκες του θανατηφόρου τροχαίου με τον 23χρονο Ιάσονα και υπηρεσιακό όχημα της Ντόρας Μπακογιάννη την περασμένη Παρασκευή (12/3). Ο τροχονόμος ακούγεται στο βίντεο να μιλάει απρεπώς στον διανομέα, ο οποίος προσπαθεί να εξηγήσει στους αστυνομικούς τι ακριβώς συνέβη.

Κανένα αίτημα στην Περιφέρεια Αττικής για φανάρι στη Βουλή

Αξίζει επίσης να σημειωθεί, ότι δεν έχει υποβληθεί κανένα αίτημα για τοποθέτηση φωτεινού σηματοδότη επί της Λ. Β. Σοφίας στο ύψος της Βουλής. Αυτή είναι η απάντηση της Περιφέρειας Αττικής στις αναφορές μέρους του Τύπου που τη συνδέουν με το πρόσφατο τροχαίο, το οποίο είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο του 23χρονου Ιάσονα.

Συγκεκριμένα, σε ανακοίνωσή της, η Περιφέρεια Αττικής αναφέρει:

«Με αφορμή χθεσινές και σημερινές αναφορές στον έντυπο και ηλεκτρονικό Τύπο, περί αιτήματος που υποβλήθηκε το 2020 από την αρμόδια υπηρεσία της Βουλής, προς την Περιφέρεια Αττικής, για τοποθέτηση φωτεινού σηματοδότη επί της Λ. Βασ. Σοφίας στην κάθοδο προς την Πλατεία Συντάγματος, με σκοπό τη διευκόλυνση πραγματοποίησης με νόμιμο τρόπο αριστερής στροφής προς την είσοδο της Βουλής, διευκρινίζουμε ότι τέτοιο αίτημα ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΥΠΟΒΛΗΘΕΙ προς τις υπηρεσίες της Περιφέρειας Αττικής».

Δείτε τα βιντεο ΕΔΩ

altsantiri.gr

Categories