Τροχαίο στη Βουλή: Βίντεο ντοκουμέντο από τη στιγμή της σύγκρουσης – Ερωτήματα που ζητούν απάντηση

Βίντεο από το τροχαίο δυστύχημα που συνέβη την περασμένη Παρασκευή έξω από τη Βουλή, κατά το οποίο έχασε τη ζωή του ο 23χρονος Ιάσονας είδε το φως της δημοσιότητας αργά το βράδυ της Πέμπτης. Ωστόσο, από το οπτικοακουστικό υλικό προκύπτουν, εκτός των άλλων, βασικά και σημαντικά ερωτήματα με πρώτο και κυριότερο: γιατί «κόβεται» το βίντεο και δεν αποτυπώνεται η πορεία του μοιραίου αυτοκινήτου αμέσως μετά τη σύγκρουση;

Στο βίντεο, που ανάρτησε ο δημοσιογράφος Θ.Κόκκαλης φαίνεται η στιγμή της πρόσκρουσης, της μοτοσυκλέτας με το υπηρεσιακό όχημα, επί της Βασιλίσσης Σοφίας, όταν αυτό έστριψε για να εισέλθει στη Βουλή.

Στην περιγραφή του στο Youtube αναφέρεται το εξής: «Το βίντεο έφτασε στην ηλεκτρονική θυρίδα του καναλιού με επισήμανση ότι κυκλοφορεί στο διαδίκτυο και πρόκειται για το δυστύχημα που συνέβη έξω από την Βουλή την Παρασκευή 12/3/21».

Όπως φαίνεται ο Ιάσονας ανέβαινε με τη μηχανή του τη Βασιλίσσης Σοφίας στη δεξιά λωρίδα κυκλοφορίας. Μπροστά και μετέπειτα αριστερά της μηχανής (ακριβώς στην πλαϊνή είσοδο της Βουλής οι λωρίδες ανόδου από μία γίνονται δύο) βρισκόταν ταξί το οποίο έκοψε ταχύτητα για να περάσει το υπηρεσιακό όχημα που ήταν σταματημένο στο αντίθετο ρεύμα (προκειμένου να περάσει την είσοδο του κοινοβουλίου), πράγμα που πιθανότατα είχε ως αποτέλεσμα να εμποδιστεί η ορατότητα του 23χρονου ο οποίος δεν προλαβαίνει να κόψει ταχύτητα και συγκρούεται με το πίσω μέρος του υπηρεσιακού οχήματος της ΕΛΑΣ.

Σημειώνεται ότι η είσοδος των οχημάτων στο πάρκινγκ της Βουλής ρυθμίζεται με τροχονόμο που δεν βρισκόταν στο σημείο.

Στο επίμαχο βίντεο ακούγεται και μια ανδρική φωνή, η οποία μεταξύ άλλων λέει: «Κανένας δικός μας δεν εμπλέκεται».

Τα ερωτήματα
Ωστόσο, από το οπτικοακουστικό υλικό γεννάται αυθορμήτως το εξής ερώτημα: Γιατί κόβεται το βίντεο σε αυτό το σημείο και δεν ακολουθείται η πορεία του αυτοκινήτου που μπήκε αμέσως στη Βουλή; Γιατί εντείνονται τα ερωτήματα στην κοινή γνώμη από τη στιγμή, μάλιστα, που εμπλέκεται ένα όχημα της συνοδείας της Ντόρας Μπακογιάννη; Ερωτήματα που ζητούν απαντήσεις.

documentonews.gr

Categories