«Εικόνα κατάστασης πολέμου» στα νοσοκομεία της Αττικής

Με μελανά χρώματα περιέγραψε την κατάσταση που επικρατεί στα νοσοκομεία του Λεκανοπεδίου ο Αλέξης Τσίπρας καλώντας την κυβέρνηση έστω στο «και πέντε« να ενισχύσει το δημόσιο σύστημα Υγείας προχωρώντας σε προσλήψεις ιατρονοσηλευτικού προσωπικού.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ επισκέφθηκε το νοσοκομείο «Ερυθρός Σταυρός» και έχει συναντήσεις με τη διοίκηση και το υγειονομικό προσωπικό. Σε δηλώσεις που έκανε μίλησε για «εικόνα κατάστασης πολέμου» αναφερόμενος στην τεράστια πίεση που δέχονται τα νοσοκομεία της Αττικής και επεσήμανε πως πάνω από 100 ασθενείς βρίσκονται εκτός Μονάδων Εντατικής Θεραπείας εκφράζοντας την ανάγκη για επίταξη ιδιωτικών κλινικών προκειμένου να στηριχθεί το ΕΣΥ.

Ο Αλ. Τσίπρας έθεσε το ερώτημα: «Τι άλλο πρέπει να γίνει ώστε η κυβέρνηση να συνειδητοποιήσει την ανάγκη ενίσχυσης του ΕΣΥ με μόνιμες προσλήψεις γιατρών και νοσηλευτών και να επιτάξει τα ιδιωτικά νοσηλευτήρια;».

Ρώτησε γιατί έναν χρόνο τώρα η κυβέρνηση δεν προσέλαβε γιατρούς με τις συγκεκριμένες ειδικότητες και τώρα «τρέχει» να επιτάξει 200 γιατρούς, προσθέτοντας ότι ανακοίνωσε επίταξη ιδιωτών γιατρών στο «και πέντε» και «χωρίς σχέδιο». Παράλληλα, κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι αφήνει covid free τα ιδιωτικά νοσηλευτήρια επιλέγοντας να μη συγκρουστεί με τα μεγάλα συμφέροντα στον χώρο της Υγείας και πως «όταν κάποιες μικρές μονάδες επιτάσσονται, επιτάσσονται με διπλάσιο νοσήλιο κάνοντας δώρο -ουσιαστικά- στην ιδιωτική πρωτοβουλία».

Απευθυνόμενος προς ιδιώτες γιατρού και κλινικάρχες ζήτησε «σε αυτή τη δύσκολη, να βάλουν πλάτη».

Προσερχόμενος στο νοσοκομείο κάποιοι νοσηλευτές τον υποδέχτηκαν με χειροκρότημα, με τον Αλ. Τσίπρα να λέει: «δεν θα έπρεπε να χειροκροτήσετε εσείς, εμείς θα έπρεπε να χειροκροτούμε εσάς».

efsyn.gr

Categories