Σαρωνικός αύριο: Πρωτοφανής ο αποκλεισμός των συμπολιτών μας από την παρακολούθηση του Κοινοτικού Συμβουλίου Καλυβίων

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – «Πρωτοφανής ο αποκλεισμός των συμπολιτών μας από την παρακολούθηση του Κοινοτικού Συμβουλίου Καλυβίων»

Στο σημερινό Κοινοτικό Συμβούλιο των Καλυβίων συνέβη ένα πρωτοφανές γεγονός, αφού Κοινοτική Σύμβουλος της διοικούσας παράταξης, επικαλούμενη προσωπικά δεδομένα, δεν συναίνεσε στην καθιερωμένη πλέον live μετάδοση του Συμβουλίου από τον Paraktios.gr.

Πέραν του γεγονότος ότι η συγκεκριμένη Κοινοτική Σύμβουλος με την ένστασή της απέκλεισε πολλούς ενεργούς πολίτες που παρακολουθούν ανελλιπώς τα Συμβούλια, σε αντίθεση με την ίδια που ελαχίστως συμμετέχει στα Κοινοτικά Συμβούλια, εγείρονται και τα εξής σοβαρά ζητήματα δημοκρατικής λειτουργίας:

– Η συγκεκριμένη πρακτική εν μέσω πανδημίας μας γεμίζει ανησυχία μήπως αποτελεί το προοίμιο μιας διαδικασίας κατά την οποία τα Κοινοτικά ή τα Δημοτικά Συμβούλια, η παρακολούθηση των οποίων είναι ανοικτή για τους πολίτες, θα διεξάγονται εν κλειστώ και με τους πολίτες σε αποκλεισμό.
– Η σημερινή παρεμπόδιση, που ελπίζουμε να είναι η πρώτη και η τελευταία, επί της ουσίας στέρησε από τους συμπολίτες μας το δικαίωμα στη δημοκρατική ενημέρωση και τον κοινωνικό έλεγχο.
– Την εποχή της πανδημίας, όπου τα Κοινωνικά Δίκτυα αποτελούν πυλώνα ενημέρωσης, επικοινωνίας, διαμόρφωσης κοινής γνώμης και λογοδοσίας είναι εξαιρετικά ύποπτο αλλά και επικίνδυνο να παρεμποδίζεται η δραστηριότητά τους.

Κλείνουμε εδώ, τονίζοντας ότι η σημερινή ημέρα διαμορφώνει ένα πολύ κακό προηγούμενο. Από την πλευρά μας θα προβούμε σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες και συνεννοήσεις ώστε να μην επαναληφθεί.
Από το Γραφείο Τύπου

https://www.facebook.com/Paraktios/videos/351549982839463

Categories