Δύο ασθενείς πέθαναν στο «Λαϊκό» περιμένοντας κρεβάτι (video)

Τα σχόλια περιττεύουν…

Δύο ασθενείς με κορονοϊό έχασαν τη ζωή τους στο Λαϊκό Νοσοκομείο, περιμένοντας για μια κενή κλίνη σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

Αυτό κατήγγειλε, μιλώντας την Τετάρτη στον ΑΝΤ1, ο Πρόεδρος των Εργαζομένων του νοσοκομείου, κ. Αντωνόπουλος.

«Είχαμε δύο ασθενείς που δεν βρήκαν το πολυπόθητο κρεβάτι και κατέληξαν. Περίμεναν δύο, τρεις μέρες. Είναι δύο περιστατικά του τελευταίου δεκαημέρου», ανέφερε χαρακτηριστικά και συνέχισε λέγοντας ότι «ελπίδα στη ζωή έχουν οι πάντες. Όμως είμαστε στα όριά μας».

Δείτε το βίντεο του ΑΝΤ1 ΕΔΩ

Επιβεβαίωση από τον διοικητή

Τα περιστατικά επιβεβαίωσε και ο διοικητής του «Λαϊκού» Χρ. Αντωνόπουλος. Όπως ανέφερε στο ίδιο τηλεοπτικό σταθμό, το νοσοκομείο δεν διαθέτει ΜΕΘ Covid, με αποτέλεσμα όταν ένας ασθενής παρουσιάζει επιδείνωση να διασωληνώνεται και να ενημερώνεται το ΕΚΑΒ να τον μεταφέρει σε άλλο νοσοκομείο που διαθέτει κλίνες ΜΕΘ.

Ο διοικητής υποστήριξε ότι το νοσοκομείο έκανε ό,τι μπορούσε για τις περιπτώσεις αυτές. «Δεν ήταν παράλειψη ούτε του νοσοκομείου, ούτε του ΕΚΑΒ» είπε και απέδωσε τους θανάτους αυτούς στην πίεση που δέχεται όλο το σύστημα.

Η γενικότερη κατάσταση στο Λαϊκό θυμίζει «πόλεμο», κάτι που φανερώνουν και οι δηλώσεις του διευθυντή της μονάδας Covid του νοσοκομείου, Νίκου Ορφανού, που αποκάλυψε ότι η χθεσινή εφημερία φράκαρε στις 21.00 καθώς υπήρχε αδυναμία υποδοχής άλλων ασθενών λόγω έλλειψης κρεβατιών.

altsantiri.gr

Categories