Η Μέρκελ ζήτησε συγγνώμη από τον γερμανικό λαό για την απόφασή της να επιβάλλει αυστηρό λοκντάουν το Πάσχα

Δημόσια συγγνώμη ζήτησε από το γερμανικό λαό η Άνγκελα Μέρκελ για την απόφασή της να επιβάλλει αυστηρό lockdown πέντε ημερών το Πάσχα.

Η καγκελάριος της Γερμανίας ανακάλεσε την απόφαση χαρακτηρίζοντάς την «λάθος», μετά από μια βιαστικά οργανωμένη τηλεδιάσκεψη με τους επικεφαλής των 16 ομόσπονδων κρατιδίων της Γερμανίας περίπου 33 ώρες μετά την ανακοίνωση της απόφασης.

Η Άνγκελα Μέρκελ υπεράσπισε την απόφαση αναφέροντας πως ήταν ένα από τα πιο δύσκολα βήματα της Γερμανίας από την αρχή της πανδημίας, αλλά είπε ότι δεν υπήρχε αρκετός χρόνος για να εφαρμοστεί σωστά.

«Για να είμαι απολύτως σαφής, αυτό το λάθος είναι αποκλειστικά και μόνο δικό μου λάθος, καθώς εγώ είμαι αυτή που φέρει την τελική ευθύνη», είπε την Τετάρτη.

«Λυπάμαι βαθιά και ζητώ συγγνώμη από όλους τους πολίτες», πρόσθεσε.

Τι προέβλεπε το πασχαλινό lockdown
Έπειτα από μία επεισοδιακή σύσκεψη ανάμεσα στη Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ και τους επικεφαλής των 16 ομόσπονδων κρατιδίων, η Μέρκελ κάλεσε τους πολίτες να παραμείνουν επί πέντε ημέρες κατά τη διάρκεια των διακοπών του Πάσχα των Καθολικών σπίτι, με κλειστά τα καταστήματα, με εξαίρεση τα σούπερ μάρκετ.

Οι πολίτες θα ενθαρρύνονταν να παραμείνουν στο σπίτι και οι ιδιωτικές συγκεντρώσεις να περιορίζονταν σε συγκεντρώσεις με άλλο ένα νοικοκυριό, και το πολύ έως πέντε άτομα ενώ και θα απαγορεύονταν οι δημόσιες συναθροίσεις.

tribune.gr

Categories