Μαζικά rapid test: Υγειονομικές βόμβες στα σπίτια, λένε φαρμακοποιοί & μικροβιολόγοι

Μετά τους εργαζόμενους στους δήμους , φαρμακοποιοί και μικροβιολόγοι προειδοποιούν για τους κινδύνους του κινδύνους που εγκυμονούν από την εναπόθεση των μαζικών rapid test στα φαρμακεία.

«Όλα αυτά τα 40 εκ. χρησιμοποιημένα μηνιαίως τεστ, τα οποία θα είναι με βιολογικό φορτίο που θα αποβάλλονται; Σε κοινούς κάδους σκουπιδιών; Δεν υπάρχει καμία πρόβλεψη. Έχουν σκεφτεί οι αρμόδιοι τον κίνδυνο διασποράς του ιού και το ενδεχόμενο να νοσήσουν οι φαρμακοποιοί και οι εργαζόμενοι μέσα στα φαρμακεία στο βαθμό που δεν υπάρχουν οι απαραίτητες εγκαταστάσεις για τέτοιου είδους διαδικασίες;», τονίζει ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αθήνας.

Στο ίδιο μήκος κύματος και η Ελληνική Εταιρεία Ιατρικής Βιοπαθολογίας / Εργαστηριακής Ιατρικής, (Μικροβιολόγοι): «Η εκτέλεση των τεστ αυτών σε χώρους όπως τα φαρμακεία θα πρέπει να διέπεται από τους ίδιους κανόνες βιολογικής ασφάλειας όπως αυτοί που τηρούνται σε οργανωμένα ιατρεία νοσοκομείων ή ιδιωτικών φορέων παροχής υπηρεσιών υγείας με τη χρήση προστατευτικού εξοπλισμού από τον δειγματολήπτη και απόρριψη των χρησιμοποιηθέντων υλικών σε δοχεία συλλογής αμιγώς μολυσματικών αποβλήτων και απομάκρυνση από διαπιστευμένους φορείς», επισημαίνει.

aftodioikisi.gr

Categories