Σε διαγωνισμό για «έναν ενδιαφερόμενο» εξελίσσεται η προμήθεια των self tests

Με διαδικασίες εξπρές προχωρά την προμήθεια ταχέων διαγνωστικών τεστ η κυβέρνηση. Παρακάμπτοντας το αρμόδιο υπουργείο Υγείας, η Πολιτική Προστασία προχώρησε πριν εκπνεύσει η 24η Μαρτίου (στις 23.31) στην πρόσκληση ενδιαφέροντος για την προμήθεια 10 εκατομμυρίων self-tests προκαλώντας ερωτήματα ως προς την προκήρυξη του διαγωνισμού.

«Έχει χαρακτηριστικά φωτογραφικού διαγωνισμού, καθώς μέχρι τώρα, μόνο η Siemens έχει πρόσφατη έγκριση για τα λεγόμενα self test. Διαγωνισμός λοιπόν, με μόνον έναν ενδιαφερόμενο…», σχολιάζει αναπληρώτρια τομεάρχης Πολιτικής Προστασίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Χαρά Καφαντάρη.

Η προθεσμία για την κατάθεση των προσφορών λήγει τα μεσάνυχτα της 27ης Μαρτίου, δίνοντας στους ενδιαφερομένους, λόγω και της αργίας της 25ης Μαρτίου, μόλις μία μέρα για να καταθέσουν προσφορές. Επιπλέον, ο ανάδοχος που θα επιλεγεί οφείλει να παραδώσει την τεράστια ποσότητα των τεστ σε διάστημα μιας εβδομάδας από την υπογραφή της σύμβασης.

«Οι ευθύνες της κυβέρνησης για μη συνταγογράφηση των τεστ από τον ΕΟΠΥΥ, αίτημα διατυπωμένο εδώ και ένα χρόνο από ειδικούς και από τον ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, καθώς και οι μη στοχευμένοι έλεγχοι και στοχευμένη υγειονομική επιτήρηση, γίνεται προσπάθεια να ξεπερασθούν, με τα ”δωρεάν” τεστ από τα φαρμακεία. Χωρίς καν να έχουν ενημερωθεί οι αρμόδιοι φορείς, ακόμη και ως προς τη διαδικασία, η οποία, πλέον των άλλων, ενέχει και σοβαρούς κινδύνους για τη δημόσια υγεία με τη διαχείριση των επικίνδυνων αποβλήτων» αναφέρει η βουλευτής του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Και καταλήγει: «Δυστυχώς, αποδεικνύεται ότι η αντιμετώπιση της πανδημίας είναι ακόμη ένα ”παιχνίδι” επικοινωνίας για τον κ. Μητσοτάκη, το οποίο όμως πληρώνει… για άλλη μια φορά ο λαός».

efsyn.gr

Categories