Χαλκιδική: Η θάλασσα… εξαφανίστηκε (photos)

Μπροστά σε ένα απόκοσμο θέαμα βρίσκονται το τελευταίο διάστημα οι κάτοικοι περιοχών της Χαλκιδικής.

Το φαινόμενο της άμπωτης παραμένει εμφανές σε αρκετά σημεία της Χαλκιδικής για σχεδόν τέσσερις εβδομάδες. Τα νερά από τις όμορφες παραλίες σχεδόν… εξαφανίζονται, ιδιαίτερα τις πρωινές ώρες.


Στην παραλία Φτερωτή στην Σιθωνία, η θάλασσα είναι δεκάδες μέτρα μακριά από το σημείο όπου μπορούν να δένουν οι ψαράδες τα καΐκια τους.


Στη Σωζόπολη οι εικόνες είναι επίσης εντυπωσιακές. Ο βυθός πλέον βρίσκεται έξω από τη θάλασσα. Περπατώντας μπορεί κανείς να δει το ανάγλυφο, τα πετρώματα και ό,τι υπάρχει κάτω από την θάλασσα.


Ανάλογες εικόνες υπάρχουν σε αρκετές παραλίες της Χαλκιδικής. Οι κάτοικοι παρατηρούν το φαινόμενο από τις αρχές Μαρτίου, όταν και είχαν υπάρξει αντίστοιχες εικόνες και από άλλα σημεία στην Θεσσαλονίκη και στην υπόλοιπη χώρα.


Αυτό που προκαλεί εντύπωση είναι ότι συνεχίζεται για τόσο μεγάλο διάστημα, κάτι που τους προκαλεί προβληματισμό. «Δεν έχουμε ξαναδεί κάτι παρόμοιο», λένε οι κάτοικοι σε Σιθωνία και Σωζόπολη και σε άλλες περιοχές της Χαλκιδικής βλέποντας τη θάλασσα να τραβιέται δεκάδες μέτρα από την ακτή.

Πηγή/φωτος: thes.gr

aftodioikis.gr

Categories