Μητσοτάκης: Οι πολίτες «ξεστρατίζουν», δεν ευθύνονται τα μέτρα

Ευθύνες στους πολίτες που «ξεστρατίζουν» και όχι στο μείγμα μέτρων που εφαρμόστηκε το τελευταίο πεντάμηνο επέρριψε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης για την έξαρση της επιδημίας στη χώρα και δήλωσε ότι η κυβέρνηση δεν προχωρά σε «άνοιγμα δραστηριοτήτων» αλλά σε αναπροσαρμογή.

«Οι πολίτες σταδιακά άρχισαν να ξεστρατίζουν» υποστήριξε κατά την προ ημερησίας συζήτηση σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών στη Βουλή ο κ. Μητσοτάκης και κατήγγειλε «φαινόμενα απειθαρχίας» και «κόπωσης».

«Δεν ήταν μόνο οι σχεδόν 700 διαδηλώσεις το ρίσκο των οποίων κάποιος δέχτηκε, ήταν και οι καθημερινές μικρές ή μεγάλες παραβάσεις» δήλωσε από το βήμα της Βουλής και έκανε λόγο για παραλείψεις στην αποστολή SMS και για «επιπόλαια πάρτι» και «συναντήσεις σε σπίτια».

Μάλιστα υποστήριξε ότι αυτό το φαινόμενο απέκτησε «μαζικότητα» και πρόσθεσε ότι είναι «κουρασμένοι και οι μηχανισμοί επιτήρησης».

«Οι αντοχές των πολιτών είναι στα όριά τους. Η αυτοκυριαρχία κινδυνεύει να μεταβληθεί σε απειθαρχία» ανέφερε ο πρωθυπουργός κατά τη συζήτηση για την πανδημία στη Βουλή.

aftodioikisi.gr

Categories