Φώφη Γεννηματά: Η κυβέρνηση έχει οδηγήσει σε αργό θάνατο όλη την κοινωνία

Δριμεία κριτική εξαπέλυσε η Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά στην ομιλία της στην ολομέλεια της Βουλής στο πλαίσιο της συζήτησης σε επίπεδο αρχηγών κομμάτων για την αντιμετώπιση της πανδημίας και τις επιπτώσεις στην οικονομία.

Η κα Γεννηματά τόνισε ότι η κυβέρνηση έχει αποτύχει σε όλα τα επίπεδα και έχει οδηγήσει σε αργό θάνατο όλη την κοινωνία.

Τόνισε ότι το Κίνημα Αλλαγής από το φθινόπωρο είχε καταθέσει συγκεκριμένη πρόταση για σταδιακό ασφαλές άνοιγμα της κοινωνίας ανά περιοχή, ενώ πρόσθεσε ότι από την αρχή είχαν μιλήσει για την ανάγκη ενός εθνικού σχεδίου αντιμετώπισης της πανδημίας.

«Κύριε Μητσοτάκη ήρθατε σήμερα με άλλο ύφος και άλλη διάθεση.

»Και πώς θα μπορούσατε να κάνετε διαφορετικά;

»Αφού αποτύχατε να διαχειριστείτε την πανδημία σε όλα τα επίπεδα» ανέφερε, ξεκινώντας την ομιλία της στη Βουλή, στο πλαίσιο της συζήτησης για την πανδημία, η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά.

Τα πράγματα δεν πηγαίνουν καλά, ανέφερε η Φώφη Γεννηματά από το βήμα της Βουλής καταλογίζοντας στην κυβέρνηση πλήρη αποτυχία στην διαχείριση της πανδημίας.

Διαχειριστήκατε με αυτοσχεδιασμούς, αλαζονεία αυταρέσκεια την πανδημία, σημείωσε η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής πετώντας τα βέλη κατά του πρωθυπουργού κατά την ομιλία της στην προ ημερησίας διάταξης συζήτηση στη Βουλή, σε επίπεδο αρχηγών κομμάτων, για το εθνικό σχέδιο αντιμετώπισης της πανδημίας και των επιπτώσεών της στην οικονομία, η οποία γίνεται κατόπιν αιτήματός της.

«Βάλατε την υπογραφή σας στο μεγαλύτερο σε διάρκεια lockdown της Ευρώπης. Αλλά αποτυχημένο», όπως είπε.

«Σε ότι αφορά το ΕΣΥ, δεν δημιουργήσατε εγκαίρως κλίνες ΜΕΘ» και «δεν προσλάβατε το αναγκαίο προσωπικό», είπε η κ. Γεννηματά χαρακτηρίζοντας την κατάσταση στα νοσοκομεία τραγική.

«Διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ και θάνατοι στους διαδρόμους.

»Ελλείψεις σε ειδικούς γιατρούς, νοσηλευτικό προσωπικό και τεχνολόγους. Ελάχιστα ασθενοφόρα.

»Μόλις ένα ανά 120.000 κατοίκους στην Αττική, ενώ σύμφωνα με τα ευρωπαϊκά πρότυπα έπρεπε να είναι 1 για κάθε 30.000 κατοίκους».

Η κ. Γεννηματά υπογράμμισε ότι το ΚΙΝΑΛ είχε επισημάνει το αδιέξοδο των οριζόντιων μέτρων προσθέτοντας πως «τα μέτρα σας πήγαν στράφι».

«Δεν πείσατε τους πολίτες. Οδηγήσατε το ΕΣΥ σε βαθύ κόκκινο.

»Τις οικογένειες με παιδιά, μαθητές και φοιτητές σε απόγνωση, σε ψυχολογική κατάρρευση.

»Εργαζόμενους στην ανασφάλεια τη φτώχεια και την ανεργία», όπως είπε τονίζοντας πως τα μέτρα επιδείνωσαν την κατάσταση ενώ η στρατηγική της κυβέρνησης δίχασε την κοινωνία και τους επιστήμονες.

Ο λόγος που επιμέναμε και επέμενα προσωπικά για αυτή τη συζήτηση αγαπητοί συνάδελφοι ήταν γιατί βλέπαμε τι ερχόταν, είπε στη συνέχεια η Φώφη Γεννηματά, εξηγώντας ότι: βλέπαμε την ανάγκη για ένα Εθνικό Σχέδιο για να προλάβουμε όλα αυτά που ζούμε.

tribune.gr

Categories