ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΟΜΑΔΑΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΥΓΡΟΤΟΠΟΥ ΑΛΥΚΩΝ ΑΝΑΒΥΣΣΟΥ

Το ακόλουθο Δελτίο Τύπου της “Ομάδας Προστασίας Υγροτόπου Αλυκών Αναβύσσου” κοινοποιήθηκε στην Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κατα την συνεδρίαση της 5/4/21, προκειμένου να λάβουν γνώση οι Δημοτικοί Σύμβουλοι και εστάλη προς δημοσίευση στα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

“ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΟΜΑΔΑΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΥΓΡΟΤΟΠΟΥ ΑΛΥΚΩΝ ΑΝΑΒΥΣΣΟΥ 4/4/2021

Όπως είναι γνωστό, έχει δημιουργηθεί Ομάδα Προστασίας του Υγροβιότοπου Αλυκών, από την Π. Φώκαια, την Ανάβυσσο, τη Λάκα, τη Σαρωνίδα και γενικότερα από την ευρύτερη περιοχή του παραλιακού μετώπου του Δήμου Σαρωνικού.

Τα μέλη της πιο πάνω Ομάδας έχουν τυπώσει Ενημερωτικό Φυλλάδιο, στο οποίο αναφέρεται ότι ο Υγρότοπος Αλυκών είναι 1ης προτεραιότητας, προστατεύεται από κάθε επέμβαση, δεν επιτρέπονται οχλούσες δραστηριότητες, πχ εκγύμναση κυνηγόσκυλων, απόρριψη μπαζών και απορριμμάτων και κυρίως δεν επιτρέπεται η είσοδος και κίνηση μηχανοκίνητων οχημάτων
Αυτά αναφέρονται σε σειρά νόμων 4559/2018,( άρθρο 54) 4277/2014 (άρθρο 16, άρθρο 20) 3937/2011 (άρθρο 13). Οι δε παραβάτες τιμωρούνται βάσει του άρθρου 28 του ν.1650/1986 όπως έχει τροποποιηθεί με το άρθρο 7 του ν.4042/2012.

Μέλη της Ομάδας διανέμουν τα φυλλάδια για ενημέρωση των οδηγών αυτοκινήτων που εισέρχονται στον Υγρότοπο τα Σαββατοκύριακα. Την Κυριακή 28/3, ένα από τα μέλη της Ομάδας δίνοντας τα φυλλάδια υπέστη λεκτική επίθεση με ακατανόμαστες ύβρεις, εκφοβισμό και απειλές, από τον οδηγό ΙΧ αυτοκινήτου (του οποίου κατεγράφη ο αριθμός). Οι απειλές πραγματοποιηθήκαν το ίδιο βράδυ, έξω από την πόρτα του σπιτιού, του συγκεκριμένου μέλους. Εκλήθη το 100 και ήρθε το περιπολικό Λαυρίου, το οποίο και κατέγραψε το συμβάν.

Την επομένη μέρα το μέλος της Ομάδας έκανε σχετική καταγγελία στο Αστυνομικό Τμήμα Σαρωνικού και πρόκειται να ακολουθήσει μήνυση εναντίον του δράστη.
Σαν Ομάδα Προστασίας του Υγρότοπου καταγγέλλουμε δημόσια το πιο πάνω συμβάν και δηλώνουμε ότι θα συνεχίσουμε με κάθε νόμιμο τρόπο να αγωνιζόμαστε για την προστασία του Υγρότοπου, ώστε να μείνει ένας φυσικός πνεύμονας στην περιοχή για μας και τα παιδιά μας.

Είναι ευνόητο ότι είμαστε αρωγοί και συμπαραστάτες στο μέλος της Ομάδας μας που προπηλακίστηκε βάναυσα υποστηρίζοντας με κάθε τρόπο τη μήνυση που θα υποβληθεί στη Δικαιοσύνη”.

Categories