Το όνομα της Μενδώνη θα μπει σε μαρμάρινες επιγραφές στην Ακρόπολη!

Τρεις μαρμάρινες επιγραφές οι οποίες θα φιλοξενούν το όνομα της Λίνας Μενδώνη θα τοποθετηθούν στην Ακρόπολη, όπως προβλέπει η σύμβαση δωρεάς που υπέγραψε η υπουργός Πολιτισμού με το Ίδρυμα Ωνάση για την υλοποίηση των έργων που εκτελούνται στην Ακρόπολη της Αθήνας.

Η μια θα είναι στην Πύλη Μπελέ στα Προπύλαια και οι άλλες στην κορυφή και τη βάση του αναβατορίου.

«Το Δημόσιο συμφωνεί ότι στην αρχή και την απόληξη της πλατφόρμας του Ανελκυστήρα Πλαγιάς και στην είσοδο των Προπυλαίων της Ακρόπολης δίπλα από την σχετική επιγραφή που αφορά την χορηγία της Ε.Ε και του Ινστιτούτου Θερβάντες, θα μπει ειδική μαρμάρινη επιγραφή διαστάσεων ίσων προς τις δύο προαναφερόμενες (άλλως τουλάχιστον 70χ40 εκ.) που θα αναφέρει:

“Ο Ανελκυστήρας Πλαγιάς και ο Φωτισμός της Ακροπόλεως πραγματοποιήθηκαν με αποκλειστική χορηγία του Ιδρύματος Ωνάση επί Υπουργού Πολιτισμού Λίνας Μενδώνη (Ιούνιος 2020). Η ακριβής θέση και οι ειδικές προδιαγραφές της εν λόγω αναφοράς θα οριστικοποιούνται με υπόδειξη του Δωρεοδόχου μετά από προηγούμενη συναίνεση του Ιδρύματος», αναφέρει χαρακτηριστικά το άρθρο 9 της σχετικής σύμβασης.

Το συγκεκριμένο άρθρο αναμένεται να πυροδοτήσει τις αντιδράσεις των αρχαιολόγων, καθώς δεν έχει τοποθετηθεί ποτέ ξανά σχετική επιγραφή με τα ονόματα των χορηγών ή υπουργών εντός αρχαιολογικού χώρου. Πόσω μάλλον σε μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς;

aftodioikisi.gr

Categories