Νοσοκομειακοί γιατροί καταγγέλλουν Μητσοτάκη για ψέματα και παραπληροφόρηση

«Ειπώθηκαν ψέματα που ντράπηκαν και τα ίδια, μιας και δεν ντρέπονταν τα στόματα που τα ‘λεγαν».

Την οργισμένη αντίδραση της ΟΕΝΓΕ προκάλεσε η χθεσινή «χαλαρή» συνέντευξη του πρωθυπουργού στο Star, κατά την οποία ο Κυριάκος Μητσοτάκης πέταξε τις ευθύνες για τη διαχείριση της πανδημίας δεξιά και αριστερά, χωρίς ίχνος αυτοκριτικής.

Οι νοσοκομειακοί γιατροί με μια πύρινη ανακοίνωση εγκαλούν τον πρωθυπουργό για ψέματα και παραπληροφόρηση, αναδεικνύοντας τα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζει το ΕΣΥ, τα οποία ο Κ. Μητσοτάκης κάνει πως δεν βλέπει.

Τον εκνευρισμό της ΟΕΝΓΕ προκάλεσε η αποστροφή του πρωθυπουργού ότι «δεν υπάρχουν πολίτες που χρειάζονται ΜΕΘ και δεν βρίσκουν», με τους νοσοκομειακούς γιατρούς να υπογραμμίζουν ότι μόνο χθες στην επίσημη λίστα αναμονής υπήρχαν στα νοσοκομεία της Αττικής και των γύρω περιοχών 113 βαρέως πάσχοντες διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ.

Η ανακοίνωση
«Ειπώθηκαν ψέματα που ντράπηκαν και τα ίδια, μιας και δεν ντρέπονταν τα στόματα που τα ‘λεγαν.» ΜΕΝΕΛΑΟΣ ΛΟΥΝΤΕΜΗΣ

Χθες σε ζωντανή τηλεοπτική του συνέντευξη, ο Πρωθυπουργός κ. Μητσοτάκης δήλωσε μεταξύ άλλων (σύμφωνα με τον σχετικό υπότιτλο του ίδιου του καναλιού) «δεν υπάρχουν πολίτες που χρειάζονται ΜΕΘ και δεν βρίσκουν».

Λίγο πριν την τηλεοπτική συνέντευξη, χθες το βράδυ7/4/21, στην επίσημη λίστα αναμονής για διακομιδή σε ΜΕΘ υπήρχαν στα νοσοκομεία της Αττικής και των γύρω περιοχών 113 βαρέως πάσχοντες διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ. Οι 82 από αυτούς ασθενείς πάσχοντες από Covid – 19, εκ των οποίων οι 37 περιμένουν διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ σε κοινούς θαλάμους και πρόχειρους αναπνευστήρες, για χρονικό διάστημα τριών ημερών και πάνω.

Αυτή άλλωστε είναι η καθημερινή εικόνα όλες τις τελευταίες εβδομάδες. Είναι απαράδεκτο ο ίδιος ο Πρωθυπουργός της χώρας να παραπληροφορεί τόσο αδίστακτα τον ελληνικό λαό.

Η κυβέρνηση έστω και τώρα πρέπει να αναλογιστεί τις τεράστιες ευθύνες της, να αφήσει τα επικοινωνιακά πυροτεχνήματα και να ανταποκριθεί στα αιτήματα που έχει διατυπώσει η ΟΕΝΓΕ εδώ και πολλούς μήνες για άνευ όρων επίταξη των ιδιωτικών θεραπευτηρίων και για ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας με μόνιμες προσλήψεις, εξοπλισμό και υποδομές.

efsyn.gr

Categories