Το Ε.Ε.Α. στους Δήμους Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης και Σαρωνικού για τη στήριξη των τοπικών αγορών – Διανομή υγειονομικού & ενημερωτικού υλικού (φωτογραφίες και βίντεο)

Το Ε.Ε.Α. στους Δήμους Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης και Σαρωνικού για τη στήριξη των τοπικών αγορών – Διανομή υγειονομικού & ενημερωτικού υλικού (φωτογραφίες και βίντεο)

Τους Δήμους Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης και Σαρωνικού επισκέφθηκε την Τετάρτη 14 Απριλίου 2021 αντιπροσωπεία του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, με επικεφαλής τον Πρόεδρο κ. Γιάννη Χατζηθεοδοσίου, στο πλαίσιο της δράσης στήριξης των τοπικών αγορών –μετά την επαναλειτουργία του λιανεμπορίου- με συμβολική διανομή υγειονομικού και ενημερωτικού υλικού, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής.

Από την Δευτέρα 5 Απριλίου 2021, οπότε και επανεκκίνησε η λειτουργία του λιανεμπορίου, εκπρόσωποι της Διοίκησης του Ε.Ε.Α. βρίσκονται καθημερινά σε τουλάχιστον δύο Δήμους της Αττικής, μοιράζοντας -συμβολικά- μάσκες, αντισηπτικά και ενημερωτικά φυλλάδια, με σύνθημα «Ψωνίζουμε με ασφάλεια, στηρίζουμε τα καταστήματα της γειτονιάς μας», και αφουγκραζόμενοι την αγωνία των καταστηματαρχών, με στόχο όλων η αγορά να παραμείνει ανοιχτή και με ασφάλεια οι καταναλωτές να ψωνίζουν από τις τοπικές επιχειρήσεις.

Δήμος Βάρης, Βούλας, Βουλιαγμένης

Στον Δήμο Βάρης, Βούλας, Βουλιαγμένης οι εκπρόσωποι του Ε.Ε.Α. συναντήθηκαν στις 10 το πρωί της Τετάρτης 14 Απριλίου με τον Δήμαρχο κ. Γρηγόρη Κωνσταντέλλο.

Στο τραπέζι της συζήτησης βρέθηκαν οι Δράσεις του Ε.Ε.Α. για την στήριξη επαγγελματιών και μικρομεσαίων επιχειρήσεων, καθώς και οι πρωτοβουλίες του Δήμου προς την ίδια κατεύθυνση, αλλά και η δυνατότητα από κοινού υλοποίησης δράσεων με στόχο την ενίσχυση της τοπικής οικονομίας.

 

Από το Ε.Ε.Α. στη συνάντηση παρέστησαν ο Πρόεδρος κ. Γιάννης Χατζηθεοδοσίου, ο Αντιπρόεδρος κ. Νίκος Κογιουτσής και ο Υπεύθυνος ΓΕΜΗ και Εξυπηρέτησης Επιχειρήσεων κ. Γιώργος Ζηκόπουλος, ενώ από τον Δήμο Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης, ο Δήμαρχος κ. Γρηγόρης Κωνσταντέλλος, ο Συνεργάτης του και μέλος του Δ.Σ. ΕΕΑ κ. Αργύρης Παξινός και ο Ενταλμένος Σύμβουλος Τουρισμού και Επιχειρηματικότητας κ. Αντώνης Κουσαθανάς.

Μετά τη συνάντηση στο Δημαρχείο, ακολούθησε διανομή υγειονομικού-μάσκες, αντισηπτικά- και ενημερωτικού υλικού στα καταστήματα της περιοχής.

Σε δήλωσή του στην κάμερα του eea.gr ο κ. Κωνσταντέλλος ανέφερε:

“Είχα τη χαρά σήμερα να υποδεχθώ στο Δημαρχείο Βάρης, Βούλας, Βουλιαγμένης τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου κ. Χατζηθεοδοσίου μαζί με τους συνεργάτες του. Είχαμε μία πολύ παραγωγική κουβέντα όσον αφορά τις εμπορικές επιχειρήσεις της περιοχής, ειδικότερα τις επιχειρήσεις εστίασης οι οποίες καλύπτουν περίπου το 80%-85% των επιχειρήσεων της περιοχής, για όλες τις πρωτοβουλίες τις οποίες έχει πάρει το Επιμελητήριο και για όλες τις πρωτοβουλίες που έχει πάρει ο Δήμος για τη στήριξη των επιχειρήσεων.

Το επίκεντρο της συζήτησής μας και η αγωνία μας είναι το πότε θα ενεργοποιηθεί ξανά η αγορά της εστίασης, πότε θα ανοίξουν τα καταστήματα για να μπορέσουν αφενός να εξυπηρετούν τους ανθρώπους οι οποίοι βρίσκονται σε μία κατάσταση αρκετών περιορισμών εδώ και πολλούς μήνες, αφετέρου να μπορέσει η οικονομία να αναθερμανθεί και να σταματήσει αυτή η οικονομική αιμορραγία η οποία αντιμετωπίζεται σε όλα τα επίπεδα, σε επίπεδο επιχειρήσεων, σε επίπεδο Δήμων αλλά και σε επίπεδο προϋπολογισμού”.

Σημειώνεται ότι στο πλαίσιο των μέτρων του Δήμου Βάρης, Βούλας, Βουλιαγμένης για την οικονομική ελάφρυνση των επιχειρήσεων που απαγορεύθηκε ή περιορίστηκε προσωρινά η λειτουργία τους, τον Μάρτιο του 2020 αποφασίστηκε και ανακοινώθηκε από τον Δήμο απαλλαγή από την καταβολή των δημοτικών τελών και του δημοτικού φόρου για όσο διάστημα θα ισχύει η απαγόρευση. Ακόμη, αποφασίστηκε η ανάκληση της απόφασης που είχε ληφθεί για την αύξηση των τελών κατάληψης κοινοχρήστων χώρων των επιχειρήσεων εστίασης για το 2020.

Δήμος Σαρωνικού

Λίγη ώρα αργότερα, μέλη της Διοίκησης του Ε.Ε.Α. βρέθηκαν στον Δήμο Σαρωνικού, όπου παρουσία του Δημάρχου κ. Πέτρου Φιλίππου, του Αντιδημάρχου Τοπικής Οικονομίας & Εμπορίου κ. Κωνσταντίνου Γκίκα, του Αντιδημάρχου Διοικητικών και Οικονομικών θεμάτων κ. Χρήστου Γκίνη και του Αντιδημάρχου Παιδείας & Κοινωνικής Πολιτικής κ. Ηλία Πατσιαούρα, διένειμαν μάσκες, αντισηπτικά και ενημερωτικά φυλλάδια για τη σωστή τήρηση των υγειονομικών μέτρων σε καταστηματάρχες και εργαζόμενους της τοπικής αγοράς.

Στη διάρκεια της διανομής σε Καλύβια, Λαγονήσι, Σαρωνίδα, Ανάβυσσο και Παλαιά Φώκαια, ο Αντιπρόεδρος του Ε.Ε.Α. κ. Νίκος Κογιουμτσής και ο Υπεύθυνος ΓΕΜΗ και Εξυπηρέτησης Επιχειρήσεων του Ε.Ε.Α. κ. Γιώργος Ζηκόπουλος, συνομίλησαν με επιχειρηματίες των περιοχών, διαπιστώνοντας την υποτονική κίνηση και την αγωνία να παραμείνουν ανοιχτά τα καταστήματα.

 

Στην Παλαιά Φώκαια παρέστη και ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου κ. Μιχάλης Αβραμίδης.

 

Αξίζει να σημειωθεί ότι, σύμφωνα και με σχετική ανακοίνωση του Δήμου Σαρωνικού τον Νοέμβριο του 2020, για την ενίσχυση των επαγγελματιών που διέκοψαν υποχρεωτικά τη λειτουργία των επιχειρήσεών τους και για την περίοδο που ανεστάλη η λειτουργία τους, ελήφθησαν τα ακόλουθα μέτρα:

Απαλλαγή ανταποδοτικών τελών (τελών καθαριότητας και φωτισμού και φόρο ηλεκτροδοτούμενων χώρων).
Απαλλαγή καταβολής των τελών κατάληψης κοινόχρηστων χώρων.
Απαλλαγή καταβολής των τελών διαμονής παρεπιδημούντων (5%)
Απαλλαγή καταβολής των τελών επί των ακαθάριστων εσόδων των καταστημάτων (0,5%)
Αναστολή καταβολής μισθωμάτων για την ενοικίαση κυλικείων εντός των σχολικών μονάδων που ανεστάλη η λειτουργία τους από 9η Νοεμβρίου 2020.
Άρση κάθε μέτρου αναγκαστικής είσπραξης χρεών προς τον Δήμο για τους επαγγελματίες που έχει διακοπεί η επαγγελματική τους δραστηριότητα.

δείτε περισσότερα εδω

ΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΑΡΩΝΙΚΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ο δήμαρχος Σαρωνικού, Πέτρος Φιλίππου, συναντήθηκε το πρωί της Τετάρτης με αντιπροσωπεία του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών αποτελούμενη από τον αντιπρόεδρο κ. Ν. Κουγιουμτζή και το μέλος της Διοικητικής Επιτροπής κ. Γ. Ζηκόπουλο προκειμένου να συζητηθούν οι τρόποι τόνωσης της τοπικής αγοράς στις παρούσες δύσκολες υγειονομικές συνθήκες. Από την πλευρά του δήμου παρόντες ήταν οι αντιδήμαρχοι Διοικητικών και Οικονομικών θεμάτων, κ. Χρ. Γκίνης, Τοπικής Οικονομίας & Εμπορίου, κ. Κων. Γκίκας και ο αντιδήμαρχος Παιδείας & Κοινωνικής Πολιτικής, κ. Ηλίας Πατσιούρας.
Ο κ. Φιλίππου εκτίμησε πως Δήμος και Επιμελητήριο θα έχουν αγαστή συνεργασία η οποία θα είναι προς όφελος της περιοχής και των επαγγελματιών και εξήρε τις οργανωμένες προσπάθειες που καταβάλει το Ε.Ε.Α. να βρίσκεται στο πλευρό των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, με κάθε δυνατή δράση και παρέμβαση. Μετά τη συνάντηση η αντιπροσωπεία και οι αντιδήμαρχοι μετέβησαν στην τοπική αγορά διανέμοντας μάσκες, αντισηπτικά και ενημερωτικά φυλλάδια για τη σωστή τήρηση των υγειονομικών μέτρων σε καταστηματάρχες και εργαζόμενους, σε μία συμβολική κίνηση στήριξης των καταστηματαρχών μετά από την επαναλειτουργία του λιανεμπορίου.
Από το Γραφείο Τύπου

Categories