«Φρένο» σε περαιτέρω άνοιγμα δραστηριοτήτων βάζει η πανδημία-Eπανέναρξη του λιανεμπορίου στην Κοζάνη και των των Σχολών Οδηγών υπό όρους.

Η επιδημιολογική εικόνα που παρουσιάζει η χώρα βάζει στον «πάγο» τις «ορέξεις» της κυβέρνησης για μεγαλύτερη χαλάρωση των μέτρων.

Φειδωλός ήταν στις ανακοινώσεις ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, στην ενημέρωση για την εξέλιξη της πανδημίας στη χώρα μας. Οι προσδοκίες που καλλιεργήθηκαν τις τελευταίες ημέρες για άνοιγμα και άλλων δραστηριοτήτων αποδείχθηκαν φρούδες καθώς ο κυβερνητικός αξιωματούχος περιορίστηκε στην ανακοίνωση της επανέναρξης του λιανεμπορίου στην Κοζάνη (click away) και των των Σχολών Οδηγών υπό όρους.

Τα μέλη της Επιτροπής των ειδικών του υπουργείου Υγείας είπαν «όχι» στην επαναλειτουργία των εμπορικών πολυκαταστημάτων και των κέντρων αισθητικής παρά την αντίθεση εισήγηση του υπουργού Ανάπτυξης, Άδ. Γεωργιάδη. Όσον αφορά την επανέναρξη της δια ζώσης λειτουργίας των φροντιστηρίων δεν τέθηκε καν στο τραπέζι της συζήτησης με το θέμα να παραπέμπεται σε μεταγενέστερο χρόνο.

Οι κρίσεις της Επιτροπής είναι αναμενόμενες λόγω της ιδιαίτερα επιβαρυμένης επιδημιολογικής εικόνας και της αφόρητης πίεσης που δέχεται το ΕΣΥ με τα νοσοκομεία να βρίσκονται υπό απόλυτο καθεστώς ασφυξίας.

Με τα δεδομένα να είναι ιδιαίτερα ανησυχητικά ο Ν. Χαρδαλιάς περιορίστηκε στην ανακοίνωση της επαναλειτουργίας του λιανεμπορίου στην Κοζάνη από τη Δευτέρα 19 Απριλίου με τη μέθοδο click away.

Όσον αφορά τις σχολές οδηγών ανοίγουν από Δευτέρα 19/4.

Οι σχολές αυτές θα λειτουργούν με τους εξής όρους:

Τα θεωρητικά μαθήματα και οι θεωρητικές εξετάσεις θα διενεργούνται διαδικτυακά.
Θα είναι υποχρεωτική η διενέργεια self test ανά εβδομάδα για τους εργαζόμενους στις σχολές αυτές
Διενέργεια self test για τον εξεταζόμενο 24 ώρες πριν το πρακτικό μάθημα και τις εξετάσεις, ενώ για τους εκπαιδευτές και τους εξεταστές διενέργεια self test 2 φορές την εβδομάδα κάθε Δευτέρα και Πέμπτη.
Επίσης διενέργεια των εξετάσεων με ραντεβού ανά μία ώρα τήρηση κανόνων προστασίας δημόσιας υγείας, ανοιχτά παράθυρα, υποχρεωτική χρήση μάσκας, υγιεινή χεριών και σημείων επαφής του οχήματος.

Ο υφυπουργός ενημέρωσε και για τις αλλαγές στον επιδημιολογικό χάρτη της χώρας. Έτσι, στο «βαθύ κόκκινο» μπαίνουν οι: Θάσος, Δήμος Ρεθύμνου, Δήμος Φαιστού, Δήμος Μαρώνειας-Σαπών, Κύθνος, Δήμος Διδυμότειχου, Δήμος Κολινδρού, Δήμος Καβάλας, Δήμος Βόλου, Δήμος Β. Τζουμέρκων και Δήμος Συντικής Σερρών.

Από το «βαθύ κόκκινο» βγαίνουν οι: Π.Ε. Μυκόνου, Λέρος, Δήμοι Καρύστου και Αλιβερίου, Σκύρος, Δήμος Λοκρών, Δήμοι Αγκιστρίου, Κυθήρων και Ύδρας

efsyn.gr

Categories