Από ρεκόρ σε ρεκόρ οι διασωληνώνεις

Στενάζουν τα δημόσια νοσοκομεία που βρίσκονται στο «κόκκινο» εδώ και μήνες • Άλλοι 67 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από τη νόσο του κορονοϊού.

Το ένα αρνητικό ρεκόρ μετά το άλλο σπάει ο αριθμός των ασθενών που βρίσκονται διασωληνωμένοι στα νοσοκομεία από τη νόσο Covid-19. Σήμερα ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε ότι ο αριθμός των διασωληνώσεων σκαρφάλωσε στους 837 από 824 την προηγούμενη ημέρα. Το 61,9% των ασθενών αυτών είναι άνδρες, ενώ η διάμεση ηλικία τους είναι τα 68 έτη.

Πρόκειται για την πέμπτη συνεχόμενη ημέρα που ο αριθμός των διασωληνώσεων ξεπερνάει τους 800, με την πίεση στο ΕΣΥ να κλιμακώνεται συνεχώς, καθώς τα νοσοκομεία βρίσκονται στο «κόκκινο» εδώ και μήνες.

Σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ, οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 507, ενώ ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 514 ασθενείς. Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι τα 44 έτη.

Παράλληλα, οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 67, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 9.397 θάνατοι. Το 95,5% είχε
υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 2.411: ένας αριθμός μειωμένος σε σχέση με τις προηγούμενες ημέρες, ο οποίος ωστόσο οφείλεται κυρίως στο μικρότερο αριθμό διαγνωστικών τεστ που έγιναν.

efsyn.gr

Categories