Παραιτήθηκε από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας ο διευθυντής εξοπλισμών

Βελούδινο διαζύγιο υποτίθεται ότι πήρε ο Θεόδωρος Λάγιος από τη θέση του διευθυντή Εξοπλισμών, όπως τουλάχιστον ισχυρίζεται το υπουργείο Άμυνας, δίνοντας την επιστολή που έστειλε ο πρώτος στον υπουργό Άμυνας, Νίκο Παναγιωτόπουλο. Ωστόσο, τις προηγούμενες εβδομάδες, και ιδίως τις τελευταίες ημέρες, είχε προηγηθεί ένα απίστευτο παρασκήνιο που δείχνει καθαρά ότι κάποιοι «κύκλοι» μεθόδευσαν την «εκπαραθύρωσή» του, γράφει ο Θανάσης Αργυράκης στο Law & Order και συνεχίζει:

Το άκρως ενδιαφέρον είναι ότι η απομάκρυνση του Θ. Λάγιου σημειώνεται σε μια περίοδο, κατά την οποία «τρέχουν» εξοπλιστικά προγράμματα – μαμούθ, συνολικού ύψους περί τα 10 δισ. ευρώ.

Ένα από αυτά που εκκρεμούν είναι η αγορά νέου πολεμικού πλοίου, ύψους άνω των πέντε δισ. ευρώ, καθώς και πολλά άλλα.

Κάτι που κάνει τις ενδιαφερόμενες ξένες εταιρείες, τους εδώ εκπροσώπους τους και, βέβαια, τα κάθε λογής «γραφεία δημοσίων σχέσεων» να έχουν πάρει φωτιά και να διαγκωνίζονται για το μερίδιο του λέοντος των εξοπλιστικών.

Η απομάκρυνση, λοιπόν, του Θ. Λάγιου από την κρίσιμης σημασίας για τα εξοπλιστικά θέση του, εύλογα γεννά πολλά και σοβαρά ερωτηματικά γύρω από το τι έχει συμβεί -και συμβαίνει- σχετικά με τα εξοπλιστικά προγράμματα – μαμούθ των ελληνικών ΕΔ.

Να σημειωθεί ότι ο Θ. Λάγιος τοποθετήθηκε στη θέση από την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας το 2019 και είχε πενταετές συμβόλαιο.

Ως εκ τούτου, η τόσο γρήγορη λήξη του «συμβολαίου» του, και η «κλωτσιά» σε άλλη «καλύτερη» θέση που όπως όλα δείχνουν μοιάζει μάλλον διακοσμητική, είναι φυσικό να προκαλεί προβληματισμό.

Διαβάστε περισσότερα… 

tribune.gr

Categories