Δήμος Σαρωνικού. Αίτηση Ακύρωσης κατά της απόφασης της Κτηματικής Υπηρεσίας για ΑΛΥΚΕΣ και ΠΕΥΚΟ

Σε κατεπείγουσα δια περιφοράς συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σαρωνικού στις 27/4/21, με ομόφωνη επί των καταμετρούμενων ψήφων απόφαση , δόθηκε το πράσινο φως στον Δικηγόρο Κωνσταντίνο Κατερινόπουλο να καταθέσει αίτηση ακύρωσης κατά της 27304 ΕΞΕ 2021 / 20.4.2021 πράξης της Κτηματικής Υπηρεσίας η οποία ως γνωστό δεν παραχώρησε χώρους του Αιγιαλού και της παραλίας σε Αλυκές Αναβύσσου και ΠΕΥΚΟ Λαγονησίου για την διενέργεια διαγωνισμών για τη μίσθωση καντινών.

Το αίτημα στην Κτηματική Υπηρεσία είχε υποβάλει ο Δήμος Σαρωνικού μετά την έκδοση της απόφασης 2298/17.11.2020 του Συμβουλίου Επικρατείας με την οποία έχει ακυρωθεί η παραχώρηση Αιγιαλών και Παραλίας στην ΕΤΑΔ.

Παρά την απόφαση του ΣτΕ, σε ότι αφορά το ΠΕΥΚΟ, η Κτηματική Υπηρεσία απάντησε ότι η παραλία είναι μισθωμένη μέχρι το έτος 2057 από την ΕΤΑΔ ΑΕ και συνεπώς αρνήθηκε την παραχώρηση στο Δήμο Σαρωνικού ενώ για τις Αλυκές η Κτηματική Υπηρεσία ισχυρίστηκε πως η παραλία Αλυκών Αναβύσσου  δεν έχει χαρακτηρισθεί ως ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΚΤΗΜΑ και ως εκ τούτου ανήκει στην ΕΤΑΔ.

 

Τυπικά, πρόκειται γαι δύο διαφορετικές υποθέσεις,

1.Την παραλία Αλυκών και το καθεστώς με το οποίο η ΕΤΑΔ την διαχειρίζεται και

2.Την παραλία ΠΕΥΚΟ Λαγονησίου που αφορά στη νομιμότητα και την ισχύ της μίσθωσης με την οποία η ΕΤΑΔ φέρεται να έχει δεσμεύσει τον κοινόχρηστο χώρο Αιγιαλού και παραλίας μέχρι το 2057!

Υπενθυμίζεται  ότι από το 2018 ο Δήμος Σαρωνικού έχει ασκήσει αίτηση ακύρωσης κατά του αρχικού διαγωνισμού της ΕΤΑΔ ΑΕ,  η οποία δικάζεται στο Δ Τμήμα του Συμβουλίου Επικρατείας στις 22.6.2021 και η εκδίκαση της έχει ανατεθεί στον δικηγόρο Κωνσταντίνο Κατερινόπουλο.

 

ΤΟ ΕΓΓΡΑΦΟ ΤΗΣ ΚΤΗΜΑΤΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΘΑ ΚΑΤΑΤΕΘΕΙ ΑΙΤΗΣΗ ΑΚΥΡΩΣΗΣ

 

Categories