Μεγάλη απογοήτευση Αναστασιάδη από «όσα απαράδεκτα ακούσαμε»

Μεγάλη απογοήτευση εξέφρασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, για τις θέσεις που εξέφρασε, κατά την άτυπη διάσκεψη για το Κυπριακό, που βρίσκεται σε εξέλιξη στη Γενεύη ο κατοχικός ηγέτης Ερσίν Τατάρ.

Σε δηλώσεις του την Τετάρτη το βράδυ, στη Γενεύη ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είπε πως έχει πει στον ΓΓ του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες, «ότι η δική μας προσπάθεια ήταν η δημιουργία ενός θετικού κλίματος, χωρίς προκλήσεις, χωρίς αναφορές σε όσα απαράδεκτα ακούσαμε».

Σημείωσε ακόμη πως έχει πει στον ΓΓ «ότι θα υποβάλουμε γραπτώς τις δικές μας θέσεις με επιστημονική τεκμηρίωση και όχι μόνο την πολιτική θεώρηση των πραγμάτων».

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης σημείωσε πως «παραμένουμε σταθεροί στις θέσεις μας πως θα πρέπει να υπάρξει σεβασμός στις παραμέτρους των ψηφισμάτων, στις συμφωνίες κορυφής, στο έργο που έχει παραχθεί μέχρι σήμερα, στη δήλωση της 25ης Νοεμβρίου 2019 και βεβαίως την επιστολή του ΓΓ της 26ης του Οκτώβρη που μιλά πως θα πρέπει να εργαστούμε στη βάση της δουλειάς που έχει παραχθεί μέχρι σήμερα».

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης ανέφερε πως οι διαβουλεύσεις θα συνεχιστούν και την Πέμπτη στις 10 η ώρα το πρωί σε νέα σύνοδο της Ολομέλειας.

Ερωτηθείς αν η Τζέιν Χολ Λουτ έχει διοριστεί ειδική αντιπρόσωπος του ΓΓ ο Πρόεδρος απάντησε:

«Όχι δεν έχει μέχρι στιγμής αποφασιστεί εάν θα διοριστεί οποιοσδήποτε».

Ερωτηθείς αν προκύπτει προοπτική να υπάρξει προσέγγιση με τα όσα έχουν λεχθεί σήμερα από τουρκικής και τουρκοκυπριακής πλευράς, ο Πρόεδρος είπε πως «είναι με μεγάλη απογοήτευση που έχω ακούσει τα όσα και γραπτώς υπέβαλε ο κ. Τατάρ.

»Βεβαίως έχω πει στον ΓΓ ότι η δική μας προσπάθεια ήταν η δημιουργία ενός θετικού κλίματος, χωρίς προκλήσεις, χωρίς αναφορές σε όσα απαράδεκτα ακούσαμε.

»Έχω πει στον ΓΓ ότι θα υποβάλουμε γραπτώς τις δικές μας θέσεις με επιστημονική τεκμηρίωση και όχι μόνο την πολιτική θεώρηση των πραγμάτων», κατέληξε.

tribune.gr

Categories