Το ΚΚΕ Μεσογείων και Λαυρεωτικής για την επίσκεψη του πρωθυπουργού στο ΚΥ Ραφήνας

Ο Πρωθυπουργός επισκέφθηκε «αφνιδιαστικα» σήμερα το Κέντρο Υγείας Ραφήνας. Ήρθε στην Ανατολική Αττική των χιλιάδων κρουσμάτων και των εκατοντάδων νεκρών, στην Ανατολική Αττική των υποβαθμισμένων Κέντρων Υγείας και της ανυπαρξίας Γενικού Δημόσιου Νοσοκομείου.

Για όλα αυτά προφανώς απέφυγε να αναλάβει τις σοβαρότατες ευθύνες της κυβέρνησης. Αρνηθηκε να δεσμευτεί για τη υλοποίηση των αναγκαίων μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας, όπως για αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης για την Υγεία. Απέφυγε ακόμα και τις υποκριτικές υποσχέσεις του παρελθόντος για την δημιουργία της απαραίτητης δημόσιας Νοσοκομειακής δομής στην περιοχή.

Η κυβερνητική υποκρισία ξεχειλίζει, όταν από την μια αποκαλεί ήρωες τους υγειονομικούς και όταν εμμένει μονότονα στην επίκληση της ατομικής ευθύνης, για να διαγράψει τις δικές της ευθύνες, όταν δεν έπαψε ούτε στιγμή να στηρίζει με κάθε μέσο τους επιχειρηματικούς ομίλους, να διώκει την συνδικαλιστική δράση, να φέρνει τις ανατροπές του αιώνα στα εργασιακά, να εντείνει τη τρομοκρατία, την καταστολή και τον αυταρχισμό.

Οι εργατούπαλληλοι της Ανατολικής Αττικής, τα λαϊκά στρώματα, πρέπει να βγάλουν τα συμπεράσματά τους, να συσπειρωθούν γύρω από τα σωματεία τους, τους φορείς τους, να αγωνιστούν και να διεκδικήσουν ένα σύστημα δημόσιας υγείας, σύμφωνα με τις κατακτήσεις της επιστήμης και τις σύγχρονες ανάγκες.

Τομεακη οργάνωση Μεσογείων και Λαυρεωτικής του KKE

Categories