1ΜΑΗ εκδήλωση τιμής στο Λαύριο από το ΕΚ Λαυρίου-Αν.Αττικής

Εκδήλωση τιμής πραγματοποίησε το Εργατικό Κέντρο Λαυρίου-Αν.Αττικής σήμερα στο Λαύριο με κατάθεση στεφάνων από σωματεία εργαζομένων και άλλων φορέων του κινήματος.

Συγκεκριμένα για λογαριασμό του Σωματείου ηλεκτροτεχνιτών Λαυρίου στεφάνι κατέθεσε ο πρόεδρος Βαρδίκος Βαγγέλης, εκ μέρους της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδας (ΟΓΕ) το μέλος του Δ.Σ Νατάσα Καμπέλη, του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Λαυρεωτικής η πρόεδρός του Χασιώτου Δήμητρα, για την Ένωση Προσωπικού Σταθμού Παραγωγής ΔΕΗ-ΑΗΣ Λαυρίου-Κορωπίου-Κερατέας ο Γεν. Γραμματέας Μπαμπούσης Μανώλης, για το Συνδικάτο Οικοδόμων Λαυρεωτικής ο πρόεδρος Σταύρος Μαριόλης, εκ μέρους του Παραρτήματος ΝΑ Αττικής του Συνδικάτου Επισιτισμού-Τουρισμού και ξενοδοχείων Ν.Αττικής το μέλος του Δ.Σ του Παραρτήματος Ρίγγας Γιώργος.

Το στεφάνι του Εργατικού Κέντρου Λαυρίου-Αν.Αττικής κατέθεσε ο Γιάννης Μούτσης Β’ Αντιπρόεδρος της Διοίκησής του. Επίσης στεφάνι κατέθεσαν εκ μέρους της τομεακής οργάνωσης του ΚΚΕ και της ΚΝΕ ο Γιάννης Ανανιάδης και ο Μάριος Τούντας. Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης ακούστηκε χρονικό, που επιμελήθηκε η Χριστίνα Μέντη μέλος της Επιτροπής Νέων του ΕΚ Λαυρίου-Αν Αττικής, στο μετέφερε τα γεγονότα της μεγάλης απεργίας του Σικάγο την 1ΜΑΗ του 1886, καθώς και άλλων μεγάλων απεργιακών μαχών της εργατούπολης του Λαυρίου αλλά και της υπόλοιπης χώρας στα τέλη του 19ου και κατά την διάρκεια του 20ου αιώνα.

Οι εργαζόμενοι ανανέωσαν το ραντεβού τους για την Πέμπτη 6 Μάη, ημέρα πανεργατικής απεργίας, στην απεργιακή συγκέντρωση του Εργατικού Κέντρου στο Άγαλμα Μεταλλωρύχων στο Λαύριο στις 11 το πρωί.

 

Categories