NGK : Μεταμορφώνοντας τις στάσεις Μέσων Μαζικής Μεταφοράς με τη νέα σειρά οργάνων ‘N Power’

“Γίνε Ενεργός Πολίτης …Πρόσφερε στη Βιώσιμη Ανάπτυξη”
Μεταμορφώνοντας τις στάσεις Μέσων Μαζικής Μεταφοράς με τη νέα σειρά οργάνων «N Power» από την NGK

Οι στάσεις Μ.Μ.Μ. μεταμορφώνονται από σημεία αναμονής, όπως τις γνωρίζουμε, σε ευκαιρίες ήπιας άθλησης και ανταποδοτικού οφέλους με αντίκτυπο στους πολίτες / χρήστες!

Στο πλαίσιο του διαγωνισμού FIRST LEGO League, η ομάδα ρομποτικής του 2ου Δημοτικού Σχολείου Καλυβίων του Δήμου Σαρωνικού, Next Generation Kids (NGK), ασχολήθηκε, φέτος, με το εξής πρόβλημα: οι περισσότεροι άνθρωποι στη σημερινή εποχή, γνωρίζουν τα οφέλη της γυμναστικής και της άθλησης, παρόλα αυτά ελάχιστοι είναι ενεργοί. Η έλλειψη χρόνου, αποτελεί το σημαντικότερο λόγο σύμφωνα με έρευνες, χρόνος ο οποίος χάνεται μεταξύ άλλων περιμένοντας στις στάσεις των Μ.Μ.Μ! Υπολογίστηκε λοιπόν, πως οι Έλληνες περιμένουν στις στάσεις 152 περίπου ώρες τον χρόνο, δηλαδή περίπου 6 μέρες, χωρίς να έχουν κάτι δημιουργικό να κάνουν.

Με τη βοήθεια της επιστημονικής της ομάδας και πλήθος από experts στο αντικείμενο, η ομάδα NGK δημιούργησε μία σειρά οργάνων τα «N Power» κατά τη διάρκεια της χρήσης των οποίων παράγεται ενέργεια, που στη συνέχεια αποθηκεύεται σε μπαταρίες. Τα όργανα αυτά θα τοποθετηθούν σε στάσεις, παρέχοντας την ευκαιρία και το κίνητρο σε παιδιά και ενήλικους να αθληθούν έχοντας προσωπικό, οικολογικό και οικονομικό παράλληλα όφελος.

Μ’ αυτόν τον τρόπο, μετατρέπονται οι στάσεις σε απρόβλεπτες ευκαιρίες άθλησης και προσφοράς σε ενέργεια, είτε με τον φωτισμό του γύρω χώρου, είτε με τη φόρτιση ηλεκτρονικών συσκευών.

Η ιδέα είναι βασισμένη στους 17 στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης «Για να αλλάξουμε τον κόσμο μας», συγκεκριμένα στους στόχους 7 και 11: «Φθηνή και Καθαρή Ενέργεια» και «Βιώσιμες πόλεις και Κοινότητες».

Η πρώτη παρουσίαση των οργάνων θα πραγματοποιηθεί στην κεντρική στάση του Δημαρχείου στα Καλύβια εντός Μαΐου, όπου και θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια της νέας σειράς οργάνων, με τήρηση όλων των υγειονομικών πρωτοκόλλων που επιβάλει η πανδημία.


Λίγα λόγια για την ομάδα:
H NGK είναι η ομάδα ρομποτικής του 2ου Δημοτικού Σχολείου Καλυβίων, η οποία δημιουργήθηκε τον Οκτώβριο του 2017. Μέσα από τις προπονήσεις τα παιδιά ανέπτυξαν πολλές δεξιότητες και ανακάλυψαν πολλαπλές αρετές όπως τη χαρά της ομαδικής εργασίας, της επίλυσης προβλημάτων και της ανταλλαγής ιδεών. Επιπρόσθετα η ομάδα εδώ και τέσσερα χρόνια παίρνει μέρος στο διαγωνισμό FIRST LEGO League (FLL), ο οποίος είναι ένας Παγκόσμιος Διαγωνισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής, Έρευνας και Καινοτομίας.

Ο διαγωνισμός αποτελείται από 4 μέρη, τα Core Values, το Robot Design, το Robot Game και το Innovation Project. Στο Innovation Project οι ομάδες κάθε χρόνο καλούνται να σκεφτούν σαν επιστήμονες και μηχανικοί και να λύσουν ένα πρόβλημα του πραγματικού κόσμου.
Το θέμα της φετινής πρόκλησης για αυτή τη ρομποτική σεζόν έχει τίτλο GAME CHANGERS και έχει ως στόχο να αναδείξει τις δυνατότητες όλων μας για να επαναπροσδιορίσουμε τον τρόπο που παίζουμε, κινούμαστε και αθλούμαστε.

Διακρίσεις
2017 – 2018
• 1η θέση πανελλαδικά στον προγραμματισμό κατηγορία Robot Design
• Βραβείο Teamwork
• 3η θέση Γενική Κατάταξη Πανελλαδικά
• Συμμετοχή στο Open International Tallin 6-8 Ιουνίου 2018 (18η θέση στο Robot Performance)
2018 – 2019
• 2η θέση Γενική Κατάταξη Πανελλαδικά
• Συμμετοχή στο First Championship Houston 17-20 Απριλίου 2019
(Βραβείο Κριτών – Judges Award)
(8η θέση στο Robot Performance)
• 1η θέση στο Innovation Awards Greece – Εκπροσώπηση της Ελλάδος)
2019 – 2020
Πρόκριση στον τελικό
(Ακύρωση πρωταθλημάτων λόγω covid)
1η θέση στο Innovation Awards Greece – Εκπροσώπηση της Ελλάδος)
2020 – 2021
Η ομάδα θα συμμετάσχει στον τελικό που θα γίνει διαδικτυακά στις 29/30-05-2021
3η θέση στο Innovation Awards Greece

#gineenergos #meineenergos
fb: @ngkrobotics
Instagram: ngk_robotics
twitter: @ngkfll

Categories