ΜΠΕ για υφιστάμενο κομβικό σταθμό VODAFONE στο Πάνειον όρος, στο Περιφερειακό Συμβούλιο της 12/5

Η Γνωμοδότηση επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων υφιστάμενου Κομβικού Σταθμού Βάσης Κινητής Τηλεφωνίας της VODAFONE στην περιοχή ΠΑΝΕΙΟΝ ΟΡΟΣ του Δήμου Σαρωνικού, είναι ένα από τα θέματα της ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ στην 12η συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής που θα γίνει μέσω τηλεδιάσκεψης το απόγευμα της Τετάρτης 12/5.

Η θέση εγκατάστασης του Σταθµού βρίσκεται σε υψόµετρο 625,85 m και σε απόσταση
– 3,5 km περίπου από τα Καλύβια Θορικού – 4,4 km περίπου από τον Κουβαρά
– 4,6 km περίπου από την Κερατέα και
– 6,1 km περίπου από την Σαρωνίδα
Ο χώρος (οικόπεδο) που είναι εγκατεστημένος ο Σταθµός έχει συνολική έκταση 568m2
Ο Σταθμός Βάσης χωροθετείται εντός δημόσιας δασικής έκτασης και η πρόσβαση στις εγκαταστάσεις του Σταθμού εξασφαλίζεται µέσω υφιστάμενου χωματόδρομου.
Ο Σταθμός Βάσης βρίσκεται εκτός περιοχών που προστατεύεται από το ∆ίκτυο NATURA 2000 και  βρίσκεται σε περιοχή εκτός σχεδίου και χωρίς κάποιο ισχύον χωροταξικό πολεοδομικό σχέδιο.

Η σχετική ΜΠΕ έχει τεθεί υπόψη του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής,  για την έκφραση απόψεων , στο πλαίσιο της διαδικασίας απόφαση έγκρισης περιβαλλοντικών όρων από την αρμόδια υπηρεσία της ΠΕΧΩ και η εισήγηση από πλευράς Περιφέρειας είναι θετική.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συνεδρίαση Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής
την Τετάρτη 12 Μαΐου 2021

Το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής, κατόπιν πρόσκλησης του Προέδρου του, Χρ. Θεοδωρόπουλου, πρόκειται να συνεδριάσει την Τετάρτη, 12-5-2021 και ώρα 15:30. Η συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί με τηλεδιάσκεψη, μέσω της υπηρεσίας e: Presence.gov.gr.
Οι αποφάσεις της συγκεκριμένης συνεδρίασης θα αναρτηθούν σταδιακά στον εξής σύνδεσμο: http://www.patt.gov.gr/site/index.php?option=com_content&view=article&id=39356:12i-synedriasi-p-s-2021&catid=123&Itemid=98
Επίσης, οι αποφάσεις όλων των προηγούμενων συνεδριάσεων αναρτώνται σταδιακά στον ακόλουθο σύνδεσμο:
http://www.patt.gov.gr/site/index.php?option=com_content&view=category&id=123&Itemid=98

Categories