ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΑΥΡΙΟΥ : ΠΕΜΠΤΗ 13 ΜΑΐΟΥ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΤΟ ΑΓΑΛΜΑ ΜΕΤΑΛΛΩΡΥΧΩΝ ΣΤΟ ΛΑΥΡΙΟ ΣΤΙΣ 7μμ.

15-4-2021 ΑΡ.ΠΡΩΤ. 084

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΣΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΕΚΤΡΩΜΑ, ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑ ΤΟΥ ΣΕΒ, ΠΟΥ ΕΤΟΙΜΑΖΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ, Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΠΑΝΤΟΥ.
ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 13 ΜΑΐΟΥ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΕΚ ΛΑΥΡΙΟΥ-ΑΝ ΑΤΤΙΚΗΣ ΣΤΟ ΆΓΑΛΜΑ ΜΕΤΑΛΛΩΡΥΧΩΝ ΣΤΟ ΛΑΥΡΙΟ ΣΤΙΣ 7μμ.
Η κυβέρνηση, κατά παραγγελία του Συνδέσμου Ελλήνων Βιομηχάνων, ετοιμάζει νομοσχέδιο-έκτρωμα, πολύ χειρότερο απ’ ότι είχε μέχρι σήμερα διαρρεύσει από τις κυβερνητικές πηγές, που μεταξύ άλλων απαράδεκτων ρυθμίσεων θα επιβάλει την απλήρωτη εργασία και την διευθέτησή της μέχρι και 13 ώρες την ημέρα, την κατάργηση της Κυριακάτικης Αργίας σε μία σειρά κλάδους (logistics, courier, βιομηχανίες και αποθήκες στο φάρμακο, υπηρεσίες λογιστικής, ανθρώπινου δυναμικού, πληροφορικής κ.ά.), ενώ δρομολογεί την κατάργηση του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας (ΣΕΠΕ), την διευκόλυνση στην εργοδοσία να απολύει Συνδικαλιστές διευρύνοντας το χτύπημα της συνδικαλιστικής δράσης, της ακύρωση στην πράξη του απεργιακού δικαιώματος κα.
Το συγκεκριμένο νομοσχέδιο-έκτρωμα, από την αρχή μέχρι το τέλος του είναι ένας επίγειος παράδεισος για τους μονοπωλιακούς ομίλους και τα κέρδη τους και κόλαση για τα δικαιώματα και την ζωή των εργαζομένων.
Είναι τεράστια πρόκληση, αλλά και συγχρόνως η μεγαλύτερη απόδειξη της σαπίλας ενός ξεπερασμένου συστήματος, ότι σήμερα που η επιστήμη και η τεχνολογία έχουν φτάσει σε απίστευτα επίπεδα προόδου, να θέλουν να μας γυρίσουν ενάμιση αιώνα πίσω και το σύνθημα της Πρωτομαγιάς του Σικάγο το 1886 για 8 Ώρες Δουλειά – 8 Ώρες Ανάπαυση – 8 Ώρες Ελεύθερο Χρόνο να είναι πάλι επίκαιρο.
Οι εργαζόμενοι δεν έχουμε άλλη επιλογή. Πρέπει, εδώ και τώρα, να σημάνει ξεσηκωμός παντού, να γίνει παλλαϊκό σύνθημα το αίτημα να μην κατατεθεί και να μην ψηφιστεί στην βουλή ένα τέτοιο νομοσχέδιο-έκτρωμα που τσακίζει την ζωή των εργαζομένων.
Στον μεσαίωνα που μας ετοιμάζουνε κυβέρνηση και εργοδοσία και στο νομοσχέδιο που καταργεί την 8ωρη εργασία ή εργατική τάξη πρέπει να αντιτάξει την οργάνωσή της στα συνδικάτα της και μια φωνή να διεκδικήσει και να επιβάλλει τους δικούς της νόμους και τα πραγματικά σύγχρονα δικαιώματά της για σταθερό ημερήσιο εργάσιμο χρόνο, 7ωρο – 5ήμερο – 35ωρο, για την ζωή που της αξίζει.
Απαντάμε με συλλαλητήριο την Πέμπτη 13 Μαΐου στις 7μμ στο Άγαλμα Μεταλλωρύχων στο Λαύριο. Προετοιμάζουμε μεγάλη πανεργατική απεργία σε όλους τους κλάδους για να ακουστεί δυνατά, ότι σκλάβοι του 21ου αιώνα, εμείς και τα παιδιά μας, δεν θα γίνουμε, με οργάνωση και με ενωτικό, ταξικό αγώνα, θα επιβάλουμε το δίκιο μας.
Η Διοίκηση

Categories