Έξαρση κρουσμάτων σε νησιά από την κινητικότητα του Πάσχα

Στο αποτύπωμα που άφησε η εορταστική περίοδος αναφέρθηκε η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας, Βάνα Παπαευαγγέλου, αναφέροντας πως παρατηρήθηκε αύξηση του αριθμού των νέων κρουσμάτων.

Σύμφωνα με το μέλος της Επιτροπής των ειδικών υπήρξαν επιδημιολογικές εξάρσεις σε πολλά από τα νησιά μας (Κέρκυρα, Κάρπαθος, Σκιάθος, Πάτμος, Ικαρία, Νάξος) γεγονός που οφείλεται «στη μετακίνηση των νέων που θέλησαν να επισκεφθούν τους δικούς τους» με αποτέλεσμα να «μεταφέρουν τον κορονοϊό». Η ίδια υπογράμμισε πως «τα νέα κρούσματα, οφείλονται σε ενδοοικογενιακή μετάδοση και στις συναθροίσεις».

Κατά τη διάρκεια της καθιερωμένης ενημέρωσης του υπουργείου Υγείας, η κ. Παπαευαγγέλου κάλεσε εκ νέου τους πολίτες να σπεύσουν να εμβολιαστούν και αναφερόμενη στην Κάρπαθο και την Ικαρία φάνηκε πως δεν είναι ικανοποιημένη με το ποσοστό των κατοίκων που έχουν εμβολιαστεί καθώς αυτό «αγγίζει το 40%».

Με δεδομένη την άρση των περιορισμών τόνισε πως είναι «άλλο η χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων και άλλο η χαλάρωση της ατομικής προστασίας». Υποστήριξε πως ο αριθμός των νέων κρουσμάτων εξακολουθεί να είναι υψηλός και προέβλεψε πως ο αριθμός αυτός θα αργήσει να πέσει.

Οι δέκα περιοχές που προκαλούν ανησυχία
Προσοχή συνέστησε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς για δέκα τουλάχιστον περιοχές που δείχνουν σημαντική αύξηση της επιδημιολογικής τους εικόνας.

Οι περιοχές για τις οποίες έκρουσε το καμπανάκι ο υφυπουργός είναι οι εξής: Κέρκυρα, Ορεστιάδα, Κάρπαθος, Σκιάθος, Πάτμος, Ικαρία, Αγρίνιο, Νάξος, Μηλοποτάμος Ρεθύμνου και Μεσολλόγι.

efsyn.gr

Categories