Καταγγελία κατοίκου στην ΕΘΝΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ για τυχόν παράνομη εγκατασταση κεραίας στο Πάνειον Όρος

Κ Α Τ Α Γ Γ Ε Λ Ι Α

ΠΡΟΣ Ε.Ε.Τ.Τ.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:
1)ΥΔΟΜ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ
2)ΔΑΣΑΡΧΕΙΟ ΛΑΥΡΙΟΥ
3) ΥΠΕΝ/ Συντονιστικό Γραφείο Αντιμετώπισης Περιβαλλοντικών Ζημιών
4)ΔΗΜΟΣ ΣΑΡΩΝΙΚΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ
5)ΔΗΜΟΣ ΣΑΡΩΝΙΚΟΥ ΤΜΗΜΑ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΖΩΗΣ
6)ΔΗΜΟΣ ΣΑΡΩΝΙΚΟΥ ΓΕΝΙΚΟ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟ

Στην περιοχή όπου διαμένω, στη Δ.Ε. Καλυβίων Δήμου Σαρωνικού, και μάλιστα στο Πάνειο όρος, διαπίστωσα ότι έχει εγκατασταθεί (αναζήτησα σχετική άδεια και δεν βρήκα κάτι σχετικό πουθενά) container μεταλλικό απαράδεκτης αισθητικής φέρον επ’ αυτού τηλεπικοινωνιακά links και ένα “αεροπλανάκι” – μικρή ανεμογεννήτρια, το οποίο όταν έχει ισχυρό άνεμο -πράμα σύνηθες στην περιοχή- παράγει τόσο διαπεραστικό θόρυβο που ακούγεται όχι μόνο στις κατοικίες στις περιοχές Σπέλιζα και Αγ. Τριάδα, που βρίσκονται σε 1, 5 ως 2 χλμ ευθεία απόσταση, αλλά και παρακάτω, στην παραλία Καλυβίων, κάνοντας τη διαβίωση απελπιστική εξαιτίας του βουητού-θορύβου.

ΘΕΣΗ Πάνειο Όρος, Δήμος Σαρωνικού (λανθασμένα στις κεραίες Cosmote και Vodafone-Wind αναφέρεται στην Αδειοδότηση Δήμος Κερατέας)
Περίπου
37.807453230851145, 23.92524926198982
37°48’27.98″ B 23°55’30.68″ E
ΕΓΣΑ Χ=493220 Ψ=4184200
Επισυνάπτω Τοπογραφική αποτύπωση κεραιών (υπάρχουν αδειοδοτημένες της Cosmote, Vodafone-WInd και μία κεραία Radio (πρώην ιδιοκτησία Q-Telecoms μετά Wind και σήμερα δεν γνωρίζω) μαζί με παλαιό μεταλλικό οικίσκο υποστήριξης.
Επισυνάπτω ακόμη φωτογραφίες.
Επισυνάπτω και αρχείο KMZ GOOGLE EARTH για απευθείας μετάβαση στην τοποθεσία.

Ζητώ να εξετάσετε:
1)αν η συγκεκριμένη εγκατάσταση έχει άδεια και από ποιόν φορέα. Στην περίπτωση αυτή να εξετάσετε αν έχει τηρήσει όσα σε αυτήν προβλέπονται. Αν όχι, παρακαλώ να επιβληθούν οι σχετικές εκ του Νόμου προβλεπόμενες κυρώσεις.
2)αν ναι, αν προβλέπεται επ’ αυτής το θορυβώδες “αεροπλανάκι” – μικρή ανεμογεννήτρια και με τι όρους
3)αν έχει πάρει έγκριση από το αρμόδιο Δασαρχείο
4)αν έχει γίνει Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων και τι προβλέπει αυτή για τον θόρυβο, ο οποιος διαταράσσει το τοπικό αλλά και το ευρύτερο Οικοσύστημα (Ανθρώπους, Πουλιά, κλπ)
Επίσης επειδή αισθητικά προσβάλλει το τοπίο, αν δικαιούται να φέρει επ’ αυτής διαφημιστικά – επιγραφές.

Παρακαλώ για τις νόμιμες ενέργειές σας.

Μετά τιμής

Σημείωση σύνταξης:  Η καταγγελία  οποία φέρει και το όνομα του καταγγέλλοντος-  συνοδεύεται από φωτο και τοπογραφικό διάγραμμα.

Categories