Κρήτη: Προσωρινό πόρισμα για τις θρομβώσεις – Διεκδικεί αποζημίωση ο 35χρονος

Το εμβόλιο της AstraZeneca φαίνεται ότι ευθύνεται, σύμφωνα με προσωρινό πόρισμα των επιστημόνων, για τις θρομβώσεις που εμφάνισαν ο 35χρονος από την Ιεράπετρα και η 44χρονη που νοσηλεύεται στο ΠΑΓΝΗ – Στη δικαιοσύνη θα προσφύγει ο 35χρονος ζητώντας αποζημίωση.

Η Επιτροπή Φαρμακοεπαγρύπνισης του ΕΟΦ συνεδρίασε εκτάκτως χθες για το θέμα των παρενεργειών που εμφάνισαν οι δύο άνθρωποι, και σύμφωνα με τα όσα μετέδωσε το OPEN TV, κατέληξαν ότι υπάρχει σοβαρή ένδειξη ότι το εμβόλιο δημιούργησε τις θρομβώσεις στους δύο εμβολιασμένους.

Συγκεκριμένα, διαπίστωσαν ότι ο 35χρονος και η 44χρονη βγήκαν θετικοί σε ειδικό έλεγχο για παράγοντα που είναι χαρακτηριστικό του συνδρόμου θρόμβωσης και αιμορραγίας, ωστόσο αναμένεται το επίσημο πόρισμα.

Σημειώνεται ότι συνεχίζεται ο κλινικός έλεγχος και για την περίπτωση της 47χρονης από τα Μάλια Ηρακλείου η οποία επίσης νοσηλεύεται στο ΠΑΓΝΗ. Η κατάστασή της φάνηκε πως ήταν πολύ σοβαρότερη και η γυναίκα υπέστη εγκεφαλικό επεισόδιο, με αποτέλεσμα να νοσηλεύεται μέχρι σήμερα στη νευρολογική Κλινική του ΠΑΓΝΗ έχοντας υποστεί παράλυση στη μία πλευρά του σώματός της.

Αποζημίωση 

Εξιτήριο έλαβε χθες, Πέμπτη, ο 35χρονος από την Ιεράπετρα ο οποίος λίγες μέρες μετά τον εμβολιασμό του εμφάνισε δύο θρομβώσεις, στο πόδι και στην αριστερή καρωτίδα. Στην συγκεκριμένη περίπτωση μάλιστα έχει ήδη διαπιστωθεί, επίσημα, ότι το εμβόλιο της AstraZeneca το οποίο είχε κάνει ο 35χρονος ευθύνεται για τις θρομβώσεις που εμφάνισε.

Υπεβλήθη σε δυο απανωτές πολύωρες χειρουργικές επεμβάσεις και βρίσκεται σε στάδιο αποκατάστασης, ενώ η περίπτωσή του χαρακτηρίζεται ως ιδιαίτερα σπάνια.

Ο 35χρονος μετά το εξιτήριο, δήλωσε χαρούμενος που πέρασε τελικά αυτή η περιπέτεια της υγείας του, αν και όπως είπε ήταν ψυχοφθόρα, και τόνισε ότι θα προσφύγει στη δικαιοσύνη διεκδικώντας αποζημίωση.

efsyn.gr

 

Categories