Σε αργία ο δάσκαλος με τα ανάρμοστα μηνύματα σε 10χρονες μαθήτριες

Σε αργία τέθηκε ο 48χρονος εκπαιδευτικός που φέρεται να έστελνε μηνύματα σε μαθήτριες δημοτικού με ανάρμοστο περιεχόμενο.

Σύμφωνα με το υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, «κινήθηκε άμεσα από την υπουργό, Νίκη Κεραμέως, η διαδικασία και υπογράφηκε η πράξη θέσης σε αργία από τα εκπαιδευτικά του καθήκοντα, μετά την άσκηση σχετικής ποινικής δίωξης».

Ο 48χρονος που οδηγήθηκε χθες σε εισαγγελέα και ανακριτή, αφέθηκε ελεύθερος, ωστόσο του απαγορεύτηκε να πλησιάσει τις τρεις ανήλικες σε απόσταση κάτω των 500 μέτρων ή να επικοινωνήσει με οποιοδήποτε μέσο μαζί τους.

Του επιβλήθηκε επίσης απαγόρευση εξόδου από την χώρα, υποχρέωση εμφάνισης ανά τακτά διαστήματα σε αστυνομικό τμήμα και καταβολή χρηματικής εγγύησης 5.000 ευρώ.

Ο δάσκαλος σε σχολείο της Νοτιοανατολικής Αττικής απολογήθηκε για δύο πλημμεληματικού βαθμού κατηγορίες. Η μία αφορά προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας ανηλίκων, που δεν έχουν συμπληρώσει τα 15 έτη, κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση, μέσω διαδικτύου.

Η δεύτερη κατηγορία αφορά παράβαση του άρθρου 342 του Ποινικού Κώδικα, περί κατάχρησης ανηλίκου, που ορίζει ότι «ο ενήλικος ο οποίος απευθύνει χειρονομίες, προτάσεις ή εξιστορεί ή απεικονίζει ή παρουσιάζει πράξεις γενετήσιου χαρακτήρα σε ανήλικο, τον οποίον του έχουν εμπιστευθεί για να τον επιβλέπει ή να τον φυλάσσει, έστω και προσωρινά, τιμωρείται με φυλάκιση τουλάχιστον έξι μηνών». Η κατάχρηση ανηλίκου είναι κακουργηματικού χαρακτήρα, εφόσον ο δράστης ενεργεί γενετήσιες πράξεις με ανήλικο κάτω των 14 ετών.

efsyn.gr

Categories