Σχίνος: Χωρίς νυχτερινή βάρδια η Πυροσβεστική – 70 χρόνια για να επανέλθει το δάσος στα Γεράνεια…

Χωρίς νυχτερινό πλήρωμα πυροσβεστικής και αφύλακτο το βράδυ παραμένει ο Σχίνος Κορινθίας ενώ το πύρινο μέτωπο ξέσπασε λίγο μετά την ολοκλήρωσης της βάρδιας και όταν το πυροσβεστικό Σώμα είχε απομακρυνθεί από το σημείο 15-20 λεπτά.

Όπως περιέγραψε στο ethnos.gr o Διευθυντής Δασών Νομού Κορινθίας, Παναγιώτης Καλλίρης «η φωτιά έτυχε πάνω εκείνη την ώρα που τελείωνε την βάρδια το πυροσβεστικό που έχει έδρα στη θέση αυτή στο χωριό Σχίνος και είχε αρχίσει να ανεβαίνει προς την περιοχή της Περαχώρας, επιστρέφοντας στην βάση του.

Από κάποιον τυχαία ή εσκεμμένα -αυτό δεν το ξέρουμε- εξερράγη η πυρκαγιά την ώρα που είχε αποχωρήσει το πυροσβεστικό και ανέβαινε προς τα Μπίσια και την βάση του στην Περαχώρα. Δεν υπάρχει νυχτερινό πλήρωμα στην περιοχή προκειμένου να μένει μόνιμα το πυροσβεστικό εκεί.
Το Πυροσβεστικό είχε διανύσει 15-20 λεπτά διαδρομή από την στιγμή που ξέσπασε η φωτιά. Και αυτά είναι μεγάλα πυροσβεστικά και δεν μετακινούνται εύκολα. Μέχρι να γυρίσει πίσω και να επιχειρήσουν για την κατάσβεσή της, αυτή ήδη είχε πάρει αρκετά σημαντικές διαστάσεις».

Επιχορήγηση 45.000 ευρώ για συντήρηση… 650 χλμ δίκτυο δασικών δρόμων στην Κορινθία
Συνολικά στο Δασαρχείο Κορινθίας πιστώθηκαν φέτος 45.000 ευρώ για την συντήρηση ενός δικτύου δασικών δρόμων συνολικού μήκους 650 χιλιομέτρων. Συνολικά το Δασαρχείο έχει υπό την επίβλεψή του 2,5 εκατ. στρέμματα εκ των οποίων το 1,5 εκατ. έχει δασικό χαρακτήρα και είναι διασπαρμένο σε όλο τον νόμο. Από τα όρια της Αχαΐας μέχρι τα Γεράνεια και την ανατολική Κορινθία. «Με αυτά τα χρήματα αυτό που προλαβαίνω είναι να βάλω γκρέιντερ να ξύσει λίγο το 40-50% του οδικού δασικού δικτύου» πρόσθεσε ο κ. Καλλίρης. ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ  

nonews.NEWS

Categories