Πρόταση ΠΕΔΑ να εξαιρεθούν Σαρωνικός και Λαυρεωτική από την κατάργηση των Κοινοτήτων – Επιμένει στην κατάργηση των άλλων Κοινοτήτων με εξαιρέσεις

«Λύπη» στην ΠΕΔ Αττικής που δεν καταργούνται τα Συμβούλια Κοινοτήτων (Έγγραφο)

Την πολυσυζητημένη Επιστολή της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Αττικής (ΠΕΔΑ), με την οποία ζητά να καταργηθούν τα Συμβούλια Κοινοτήτων στους Δήμους της Αττικής, πλην ρητών εξαιρέσεων, παρουσιάζει σήμερα ο AIRETOS.GR

Στο ζήτημα είχε αναφερθεί τη Δευτέρα ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Δ. Παπαστεργίου, μεταφέροντας στους Βουλευτές το αίτημα της ΠΕΔΑ κατά την ακρόαση Φορέων.

Όπως θα δείτε κατωτέρω, η από 24.5.2021 Επιστολή έχει αποδέκτη τον Υπουργό Εσωτερικών, Μάκη Βορίδη. (Κοινοποίηση στον Αναπληρωτή, Στ. Πέτσα, καθώς και στον Γενικό Γραμματέα, Μ. Σταυριανουδάκη.)

Το συλλογικό όργανο εκπροσώπησης της Πρωτοβάθμιας Αυτοδιοίκησης στην Αττική, εκφράζει «λύπη» για το γεγονός ότι στο κατατεθέν Νομοσχέδιο έχει αφαιρεθεί η διάταξη που καταργούσε τα Συμβούλια Κοινοτήτων, πλην ρητών εξαιρέσεων, και ζητά την «άμεση επαναφορά της».

Μπορείτε να δείτε κατωτέρω την Επιστολή (όπως είχε σταλεί στο Γραφείο Βορίδη και κατετέθη από τον ίδιο κατά την 4η συνεδρίαση της Επιτροπής της Βουλής την 27η Μαΐου) :

airetos.gr

Categories