Μαρία Απατζίδη ΜΕΡΑ 25: Κατάθεση ερώτησης για την οριστική επίλυση της διεκδίκησης ιδιωτικών περιουσιών, πολιτών των Δήμων Λαυρεωτικής και Σαρωνικού, από το Ελληνικό Δημόσιο

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Κατάθεση ερώτησης για να επιλυθεί οριστικά το ζήτημα της διεκδίκησης ιδιωτικών περιουσιών, πολιτών των Δήμων Λαυρεωτικής και Σαρωνικού, από το Ελληνικό Δημόσιο

Η Μαρία Απατζίδη, βουλευτής Ανατολικής Αττικής του ΜεΡΑ25, κατέθεσε στις 31/5/2021 ερώτηση προς τους Υπουργούς Εσωτερικών και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, για να επιλυθεί οριστικά το ζήτημα της διεκδίκησης ιδιωτικών περιουσιών, πολιτών των Δήμων Λαυρεωτικής και Σαρωνικού, από το Ελληνικό Δημόσιο.
Η βουλευτής ανέφερε ότι σύμφωνα με δημοσίευμα του https://atticatoday.gr/ και δημόσια ανακοίνωση των Δήμων Λαυρεωτικής και Σαρωνικού, υπάρχουν έντονες διαμαρτυρίες, αναφορικά με την οριστική επίλυση του ζητήματος των διεκδικήσεων περουσιών πολιτών, από το Ελληνικό Δημόσιο.

Η κα Απατζίδη τόνισε ότι είναι σε όλους γνωστό ότι η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, υποσχέθηκε να δώσει λύση στο πρόβλημα που ταλαιπωρεί τους πολίτες των συγκεκριμένων Δήμων και ανακύπτει από την εφαρμογή της 1151/1872 δικαστικής απόφασης του Εφετείου Ναυπλίου. Το Δημόσιο, κατά την ανάρτηση των κτηματολογικών διαγραμμάτων, κατέθεσε χιλιάδες ενστάσεις αμφισβητώντας την περιουσία των πολιτών στο Κτηματολόγιο. Ο Δήμος Λαυρεωτικής από το 2012 και ειδικότερα μετά το 2016, πιέζει διαχρονικά την εκάστοτε κυβέρνηση για νομοθετική ρύθμιση που θα λύνει το πρόβλημα.

Έως σήμερα δόθηκαν διαδοχικά τέσσερις αναστολές ως προς την εκδίκαση των ενστάσεων του Κτηματολογίου, ενώ υπήρξε κυβερνητική δέσμευση για τη συγκρότηση επιτροπής που θα επεξεργάζονταν ολοκληρωμένη οριστική πρόταση για το σύνολο της περιοχής που ρυθμίζει η 1151/1872, στην οποία θα συμμετείχαν εκτός από τους υπηρεσιακούς παράγοντες και εκπρόσωποι της αυτοδιοίκησης των Δήμων Λαυρεωτικής και Σαρωνικού. Στην πρώτη συνεδρίαση της επιτροπής, ετέθησαν τα θέματα και ζητήθηκε από τους εκπροσώπους των Δήμων να αποστείλουν εγγράφως τις προτάσεις τους πριν τη δεύτερη συνεδρίαση. Ο Δήμος Λαυρεωτικής, σε συνεργασία με τον Δήμο Σαρωνικού, απέστειλε 15σέλιδο τεκμηριωμένο και αναλυτικό υπόμνημα, για το οποίο ποτέ δεν δόθηκε καμία απάντηση.

Μάλιστα, ο χρόνος ολοκληρώνεται και ήδη από 31/5/2021 θα καταφθάνουν σημειώματα στους πολίτες, που θα προσδιορίζεται η άμεση εκδίκαση της ένστασης του Κτηματολογίου.
Η βουλευτής κατέληξε ρωτώντας τους Υπουργούς εάν θα προβούν στην ψήφιση σχετικής τροπολογίας, προκειμένου να αρθεί αυτή η αδικία και να λάβει τέλος τόσο η εύλογη αγωνία των δημοτών, όσο και η οικονομική επιβάρυνση πολλών νοικοκυριών, των Δήμων Λαυρεωτικής και Σαρωνικού
Από το Γραφείο Τύπου

Categories