Παπαευαγγέλου: Είμαστε μακριά από το τείχος ανοσίας – Εμβόλιο πριν πάτε διακοπές

Η καθηγήτρια παιδιατρικής, Βάνα Παπαευαγγέλου, στην ενημέρωση για την πορεία διασποράς του κορωνοϊού στην Ελλάδα από το υπουργείο Υγείας, ανέφερε ότι η μέση ηλικία των κρουσμάτων του κορωνοϊού στη χώρα μας είναι τα 36 έτη, ενώ είπε ότι τα ενεργά κρούσματα στην Αττική είναι 7.000.

Η καθηγήτρια μιλώντας για τις νοσηλείες εξήγησε ότι η πλειοψηφία των νοσηλευόμενων δεν έχουν κάνει το εμβόλιο κατά της covid.

Η κ. Παπαευαγγέλου ανέφερε ότι το επιδημιολογικό φορτίο παρουσιάζει ύφεση, αλλά παραμένει υψηλό.

«Παρατηρούνται νέες εξάρσεις σε διάφορες περιοχές της χώρας. Ο δείκτης θετικότητας παραμένει σταθερά χαμηλών, όπως και ο αριθμός των νέων εισαγωγών, που έχει μειωθεί αισθητά», είπε.

«Έχουμε αισιοδοξία συμμετέχοντας σε περισσότερες δραστηριότητας. Καθώς μπήκαμε στο καλοκαίρι αρχίζουμε να κάνουμε σχέδια για τις διακοπές μας αλλά θα πρέπει να έχουμε το νου μας. Δεν πρέπει να συγκρίνουμε το καλοκαίρι του 2020 με το φετινό, λόγω των εμβολιασμών, αλλά είμαστε μακριά από το τείχος ανοσίας».

Στη συνέχεια τόνισε πως η χρήση της μάσκας παραμένει απαραίτητη. Ολοκληρώνοντας επισήμανε πως πέρσι τον Αύγουστο 2 στα 3 κρούσματα αφορούσαν σε νέους κάτω των 40 ετών. Κάνω έκκληση σε εσάς να εμβολιαστείτε και όσο είναι δυνατόν πριν φύγετε για διακοπές

tribune.gr

Categories