Χαστούκισαν τον πρόεδρο Μακρόν στα νότια της Γαλλίας! [Βίντεο]

Μαρία Ψαρά

Το σκηνικό συνέβη το απόγευμα της Τρίτης 8 Ιουνίου, ενώ ο πρόεδρος της Γαλλικής Δημοκρατίας ταξίδευε στο Ντρομ, στη νότια Γαλλία, για να συναντηθεί με ιδιοκτήτες εστιατορίων.

Ένας άνδρας τον χαστούκισε καθώς πλησίαζε τους λίγους ανθρώπους που βρίσκονταν στην έξοδο της σχολής του ξενοδοχείου στο Tain-L’Hermitage για να τους χαιρετήσει.

Οι φρουροί ασφαλείας που παρείχαν προστασία στον αρχηγό του κράτους επενέβησαν γρήγορα και δύο άνδρες συνελήφθησαν.

Στο βίντεο που αναρτήθηκε στο Twitter, ο Μακρόν διακρίνεται να προσεγγίζει ένα πλήθος ανθρώπων, κατόπιν να συνομιλεί με έναν άνδρα. Στη συνέχεια ο άνδρας, που φοράει ένα πράσινο μπλουζάκι, γυαλιά και μάσκα, φαίνεται να φωνάζει «A Bas La Macronie» («Κάτω ο ‘μακρονισμός’») και κατόπιν να τον χαστουκίζει. Η ασφάλεια του Γάλλου προέδρου επεμβαίνει, ακινητοποιεί τον άνδρα και απομακρύνει τον Μακρόν.

Το Ελιζέ κάνει λόγο για «απόπειρα χαστουκιού» και επιβεβαιώνει ότι ο Εμανουέλ Μακρόν συνεχίζει την επίσκεψή του.

Τα κίνητρα των δραστών δεν έχουν γίνει γνωστά.

Το περιστατικό καταδίκασε άμεσα ο πολιτικός κόσμος. Λίγο μετά ο πρωθυπουργός Ζαν Καστέξ δήλωσε στη Βουλή ότι ενώ δημοκρατία σημαίνει διάλογος και διαφωνία «δεν πρέπει σε καμιά περίπτωση να σημαίνει βία, λεκτική επίθεση και ακόμα λιγότερο σωματική επίθεση».

«Αλληλεγγύη στον πρόεδρο» δήλωσε αμέσως μετά και ο Ζαν Λικ Μελανσόν της αριστεράς.

Η περιοδεία του Γάλλου προέδρου πραγματοποιείται ενόψει της επαναλειτουργίας μπαρ και εστιατορίων στη χώρα και στους εσωτερικούς χώρους, για πρώτη φορά έπειτα από επτά μήνες lockdown. Σε αυτό το πλαίσιο η απαγόρευση νυχτερινής κυκλοφορίας μετατίθεται κατά δύο ώρες, από τις 21:00 στις 23:00.

efsyn.gr

Categories