Σκυλακάκης: Να αυξήσουν τα ενοίκια οι ιδιοκτήτες που πλήττονται από τις νέες αντικειμενικές!

«Η αύξηση των αντικειμενικών αξιών σημαίνει αύξηση των αξιών των ακινήτων, σημαίνει ότι θα μπορεί ο ιδιοκτήτης να ζητήσει αυξημένο ενοίκιο»

Έκρηξη των ενοικίων φέρνουν οι νέες αντικειμενικές αξίες, ενώ ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Θεόδωρος Σκυλακάκης συστήνει, εμμέσως, στους ιδιοκτήτες ακινήτων που πλήττονται να αυξήσουν τα ενοίκια.

«Η αύξηση των αντικειμενικών αξιών σημαίνει αύξηση των αξιών των ακινήτων, σημαίνει ότι θα μπορεί ο ιδιοκτήτης να ζητήσει αυξημένο ενοίκιο», είπε ο αναπλ. υπουργός Οικονομικών.

Και χωρίς τη σύσταση του κ. Σκυλακάκη, οι νέες αυξημένες αντικειμενικές αξίες σε όλες τις λαϊκές περιοχές της Αττικής και ολόκληρης της χώρας, πλην ορισμένων εξαιρέσεων, αυξάνει δραματικά το φορολογικό κόστος των κατοικιών και των επαγγελματικών χώρων και συνεπώς οι ιδιοκτήτες των ακινήτων θα αναζητήσουν τρόπους κάλυψης των αυξημένων δαπανών.

Όσοι ιδιοκτήτες ενοικιάζουν ακίνητα, αναγκαστικά θα προβούν σε αύξηση των μισθωμάτων που εισπράττουν σήμερα.

Σημειώνεται ότι τα τελευταία χρόνια, μέχρι και τις αρχές του 2020, προ της πανδημίας, τα ενοίκια των κατοικιών στην Αττική και σε παραλιακές και νησιωτικές περιοχές της χώρας είχαν ήδη αυξηθεί, λόγω των βραχυχρόνιων μισθώσεων τύπου Airbnb, αφού χιλιάδες κατοικίες έπαψαν να ενοικιάζονται καθώς οι ιδιοκτήτες τους τις μετέτρεψαν σε ενοικιαζόμενα διαμερίσματα.

Τώρα, με την προσθήκη και των νέων αυξημένων αντικειμενικών αξιών το μίγμα για τα ενοίκια είναι εκρηκτικό.

Ποιους φόρους αυξάνουν οι νέες αντικειμενικές
Συνολικά, από τις μεταβολές στις αντικειμενικές αξίες των ακινήτων θα επηρεαστούν συνολικά 20 φόροι κατοχής (ΕΝΦΙΑ) και μεταβίβασης ακινήτων, όπως επίσης δημοτικά τέλη, τέλη εγγραφής , συναλλαγές που αφορούν στο Κτηματολόγιο, καθώς και πρόστιμα της Πολεοδομίας. Αναλυτικότερα οι 20 φόροι που επιβαρύνονται είναι οι ακόλουθοι: ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ 

sofokleousin.gr

 

Categories