Η συνέντευξη της Ακριβής Καρούμπαλη, Δημοτικής Συμβούλου Σαρωνικού, στον ΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΑΝΕΜΟ. video και κείμενα

Η Ακριβή Καρούμπαλη Δημοτική Σύμβουλος Σαρωνικού με την παράταξη “ΣΑΡΩΝΙΚΟΣ ΑΥΡΙΟ”, ήταν προσκεκλημένη του Μέμου Ξυγκάκη στη ζωντανή εκπομπή ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΣ ΑΝΕΜΟΣ της Τρίτης 15/6/21.

Παραθέτουμε αποσπάσματα από τις απαντήσεις της Ακριβής Καρούμπαλη στα θέματα τα οποία ερωτήθηκε. Προς αποφυγή παρερμηνειών, στην παρούσα δημοσίευση επισυνάπτεται αρχείο με απομαγνητοφώνηση καθώς και οδηγός για την εύρεση του θέματος  στο video του youtube που ακολουθεί.

Για την λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου. (στην αρχή του video) O χώρος του Δημοτικού Συμβουλίου είναι ένας δύσκολος χώρος, είναι ένας ιδιαίτερα ανταγωνιστικός χώρος και δη για μία γυναίκα θα έλεγα, για μία εργαζόμενη γυναίκα και μητέρα. δεν μπορώ να σας πω ότι είμαι ιδιαίτερα ευχαριστημένη από την εικόνα του Δημοτικού Συμβουλίου. Περιμένω από την Πρόεδρο, την οποία  υπολήπτομαι, η οποία πρέπει να διαφυλάξει αυτό το θεσμό, να επιβληθεί στην παράταξή της και  πραγματικά να ασχοληθεί με τη διεξαγωγή των συμβουλίων σε ένα πιο πρόσφορο έδαφος. Χρέος όλων των Δημοτικών Συμβούλων και κυρίως της Προέδρου είναι να διαφυλάσυν το  θεσμό.

Καντίνα στην Γαλάζια Ακτή. (10o min)

Τι είναι αυτό το οποίο άλλαξε και  ήρθες η διοίκηση στο προηγούμενο, στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο και μας μίλησε για καντίνα στη Γαλάζια Ακτή? Η διοίκηση  είχε πρόθεση να ιδιωτικοποιήσει το Κιόσκι, αυτό είχαμε καταλάβει, να δοθεί σε ιδιώτη, προφανώς αυτό ναυάγησε διότι ο κόσμος φυσικά δεν θα δεχόταν κάτι τέτοιο και υπήρχε μία έτσι δημόσια κατακραυγή για το θέμα και δε γνωρίζω πραγματικά πώς σκέφτηκαν ότι πρέπει να βάλουμε τελικά μία καντίνα στη Γαλάζια Ακτή. Μιλάμε για μία διοίκηση η οποία είναι η διοίκηση με καπετάνιο στο τιμόνι τον κύριο Φιλίππου, με μαύρες σημαίες, με πανό για ελεύθερες παραλίες, έρχεται λοιπόν και λέει ξαφνικά, ενώ έχει υποσχεθεί στους δημότες προεκλογικά και στο πρόγραμμά του ότι, δεν πρόκειται φυσικά να βάλουμε άλλες καντίνες, έτσι έρχεται και ενώ μιλάει για ελεύθερες παραλίες, τελικά αποφασίζει να βάλει μία καντίνα στη Γαλάζια Ακτή και όχι απλά το αποφασίζει, αλλά έρχεται και με λανθασμένη εισήγηση. Ο κύριος Σωφρόνης βγαίνει δημόσια και τοποθετείται και λέει, ότι αυτό συνάδελφοι δεν είναι το κομμάτι στο οποίο η Κτηματική είχε προβεί σε διαγωνισμό, ο οποίος φυσικά είχε κριθεί άγονος πέρσι. Είναι το δυτικό κομμάτι αυτό της Κτηματικής. Δημοτικοί Σύμβουλοι της διοίκησης, πραγματικά  θεωρώ παραπληροφορημένοι, βγαίνουνε μετά από καθοδήγηση της σκέψης των συμβούλων του Δημοτικού Συμβουλίου και ψηφίζουν θετικά, με εξαίρεση την κυρία Γκίνη την οποία θέλω να συγχαρώ. Καλούμε λοιπόν για άλλη μία φορά τον κύριος Φιλίππου να πάρει πίσω την απόφαση.  Έχουμε μία θετική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου κατά πλειοψηφία της συμπολίτευσης να βάλει εκεί καντίνα και μία ομόφωνη αρνητική απόφαση της κοινότητας Καλυβίων που λέει, εγώ δε τη θέλω εκεί. Δηλαδή πραγματικά, να μαζευτούμε όλοι μαζί να δούμε πόσο επιτυχημένα το χειρίζεται η διοίκηση. Και μπράβο στους συμβούλους που αντέδρασαν, γιατί η αντίδραση των συμβούλων  της δικής μας παράταξης, αλλά και του κυρίου Τσιγαρίδα  είναι εκ των ων ουκ άνευ ότι θα συνέβαινε έτσι.

Για την Διαχείριση Παραλιών. (33o min) Θα πρέπει να γίνουν αυτοψίες σε όλες τις παραλίες, δεν είναι μόνο θέμα Πεύκου, δεν είναι θέμα μόνο για Άγιο Νικόλαο, πρέπει να δούμε πραγματικά τι σημαίνει παντού. Για ΕΤΑΔ:  ο κύριος Σωφρόνης, ενημερώθηκε ότι την επόμενη  Πέμπτη θα υπάρχει συνάντηση των επικεφαλής των παρατάξεων με το Δήμαρχο, για να αποφασίσουν μία κοινή γραμμή για την ΕΤΑΔ . Για το τέλος αποκομιδής σε όσους εχουν σύμβαση με την ΕΤΑΔ, θεωρώ ότι πρόκειται περί εμπάθειας

Για τη συμπεριφορά του Δημάρχου και την ΜΠΕ για Εταιρεία που θα χρησιμοποιούσε Βιοκαύσιμα. (46o min)Δε χρειάζεται να πω πολλά, θέλω απλά κάποια στιγμή να μου απαντήσει ο Δήμαρχος για το πώς βοηθά με αυτό τον τρόπο τους δημότες να αντιμετωπίζουν ο ένας τον άλλον καθημερινά – Σε αυτό το συγκεκριμένο Συμβούλιο δηλαδή πλέον θα πω και εγώ σκοπίμως και εσκεμμένα παρέλειψαν να αναφερθούν οι συνάδελφοί της συμπολίτευσης  στο έγγραφο του 2014 και επίσης εγώ ρωτώ, δεν έχει δικαίωμα δηλαδή ο αυτοδιοικητικός, εγώ αυτή τη στιγμή ως νέα αυτοδιοικητικός δεν έχω δικαίωμα σε πέντε – έξι χρόνια να  ζυγίσω ξανά τα δεδομένα, να πάρω καινούργιες επιστημονικές μελέτες για κάτι, να βάλω καινούργια δεδομένα σε αυτό το οποίο συμβαίνει, δεν έχω υποχρέωση να ανανεώνω τις γνώσεις μου; Δεν έχω υποχρέωση να επαναδιαπραγματεύομαι αυτά τα οποία νόμιζα και ίσως να ήταν λάθος; Αυτό το περιθώριο δεν υπάρχει για πολύ κόσμο και για πολλούς συμβούλους για τη διοίκηση, για την πρώην διοίκηση Σωφρόνη ή ακόμα και για τους Δημοτικούς Συμβούλους και τους Κοινοτικούς της διοίκησης Σωφρόνη. Αν αυτό δεν είναι αδικία, εγώ δεν έχω  τι να πω.

Για την διαχείριση Απορριμμάτων. (54o min)Τα απορρίμματα είναι ένας από τους βασικούς πυλώνες, στον οποίο στηρίχτηκε η νυν διοίκηση για να δημιουργήσει όλο αυτό το πολεμικό σκηνικό περί της κακής, αναποτελεσματικής γιατί αυτό ακούγεται και αυτό  γράφεται στο διαδίκτυο, διοίκησης Σωφρόνη. Ρωτώ λοιπόν εγώ, αυτό το οποίο έχεις προβάλει ως βασικό επιχείρημα στον κόσμο είναι, το ότι θα δείτε επιτέλους μία άσπρη μέρα σε αυτό το Δήμο, εγώ προσωπικά στο θέμα των απορριμμάτων δεν την είδα. Αν ο δήμος δεν μπορεί να διαχειριστεί τα σκουπίδια του, να το κλείσουμε το μαγαζί  και να το κλείσουμε το μαγαζί γιατί δεν έχουμε όραμα και ξέρετε γιατί; Γιατί είπατε πριν, χρειάζονται χρήματα, χρειάζεται χρηματοδότηση. Το όραμα δεν χρειάζεται χρήματα.

Θέλω να μάθω τι έγινε πραγματικά με την επικαιροποίηση του τοπικού σχεδίου διαχείρισης απορριμμάτων, το οποίο είχε εκπονήσει η διοίκηση Σωφρόνη, για το οποίο ο Περιφερειάρχης πρόσφατα έδωσε χρήματα.Τι έχει γίνει με τους καφέ κάδους από τον ΕΔΣΝΑ που παραδόθηκαν  πέρσι με το απορριμματοφόρο?

Για την Πυροπροστασία κατά την διάρκεια του Καλοκαιριού.  (1:12 hr)Δεν αισθάνομαι ασφαλής και δεν θέλω να κατηγορήσω κανέναν συνάδελφο, δεν αισθάνομαι ασφαλής γιατί αυτά τα οποία συνέχεια καλούμαι να  αντιμετωπίσω στο Δημοτικό Συμβούλιο ξαναλέω θεωρώ ότι είναι σαν μια κινούμενη άμμος, στην οποία πραγματικά προσπαθώ να μην πνιγώ. Η Ακριβή Καρούμπαλη δεν είναι υποχρεωμένη να είναι παντογνώστης, δεν μπορεί να τα γνωρίζει όλα. Τρέχει κάποια κομμάτια και για κάποια θα πρέπει να βγει και να πει. Αυτό δε, συμβαίνει  στο Δημοτικό Συμβούλιο. Παρά βγήκαμε και  είπαμε δημόσια ότι είναι γεμάτες οι δεξαμενές στον Κουβαρά, ενώ οι δεξαμενές είναι άδειες και ξαναλέω  για  σήμερα δε γνωρίζω, μιλώ για τη μέρα του Δημοτικού Συμβουλίου. Αυτή είναι η απάντηση λοιπόν στο αν αισθάνομαι ασφαλής

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΕΡΩΤΗΣΗ: «H ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΔΗΛΑΔΗ? ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΕΡΓΟ»? (1:18 hr) Η αρχή του Δήμου βασίζεται στη συνέχεια και αυτό τι σημαίνει; Αυτό κύριε Ξυγκάκη έχει, ξέρετε μπορεί να μεταφραστεί διπλά. Δηλαδή, ναι μεν η διοίκηση παράγει έργο, εντός εισαγωγικών, συνεχίζοντας το έργο, αλλά αυτό ακυρώνει όλα αυτά τα οποία επικαλέστηκε η νυν διοίκηση για να βγει στις εκλογές, για να πάρει τη διοίκηση του Δήμου, Για να συνεχίσεις κάτι, για να κάνεις επικαιροποίηση μελετών και να βρεθείς κάπου αλλού, θα πρέπει να βρεις πρώτα αυτές τις μελέτες, να βρεις  αυτά τα βήματα και να τα πάρεις και να προχωρήσεις. Να πω λοιπόν μπράβο  στην διοίκηση που προχωρά τα έργα προηγούμενων διοικήσεων και της διοίκησης του κυρίου Σωφρόνη; Να το πω. Αλλά να βγει και η διοίκηση όπως πρέπει να βγει, όπως για το θέμα της αποχέτευσης, γιατί αυτή τη στιγμή μιλάμε για την αποχέτευση στο παραλιακό μέτωπο και για αυτό δεν προλάβαμε να πούμε κάτι, μιλάμε γιατί η διοίκηση Σωφρόνη έφερε δύο λύσεις  σε αυτό, μία κακή όπως είπε ο κύριος Σωφρόνης,  κακή ξέρετε εντός εισαγωγικών, κακή γιατί  οι δημότες σε συγκεκριμένο σημείο του Δήμου δεν την ήθελαν και μετά αναγκάστηκε να φέρει μία δεύτερη… Αυτό πρέπει να κάνουμε και αυτό λέγεται πολιτικός πολιτισμός. Παρόλα αυτά εμείς συνεχίζουμε να λειτουργούμε ως οι Φουρτουνάκιδες και οι Βροντάδικες και «θα σε πάρει το χωριό με τις πέτρες».

Να πούμε και κάτι άλλο που το έχουμε ξεχάσει. Ίσως βολεύει και το έχουμε ξεχάσει. Τον Ιανουάριο του 2020 έδωσε μία συνέντευξη σε σας ο κύριος Φιλίππου, ο Δήμαρχος στην οποία μίλησε για 1.000 συνδέσεις αποχέτευσης στα Καλύβια. Λοιπόν, δεδομένου ότι ο Δήμος δεν έχει κάποια συγκεκριμένη εργολαβία για συνδέσεις αποχετευτικού δικτύου, μάλιστα  αυτό είχε περάσει κάποια στιγμή  και από το Δημοτικό Συμβούλιο, είχανε μιλήσει για κάποιο ιδιώτη, τελικά δεν ξέρω, νομίζω ναυάγησε και αυτό το σχέδιο, δεν έχουμε καμία ενημέρωση. Πάντως να πω ότι αν στα Καλύβια είχανε γίνει 1.000 συνδέσεις, τότε από το σκάψιμο δεν θα μπορούσε ούτε γάτα να βαδίσει στα Καλύβια θέλω να πω.

Για την Κοινότητα Σαρωνίδας και τις ΧΡΗΣΕΙΣ ΓΗΣ. (1:27hr)

Για μένα είναι ένα πάρα πολύ σημαντικό κομμάτι Θέλω να πω ότι, την αγαπώ πολύ αυτή την περιοχή. Είμαι, όπως λέει και ο σύζυγός μου είμαστε αλεξιπτωτιστές εδώ, ήρθαμε από το πουθενά και προσγειωθήκαμε, παρόλα αυτά είναι ένας τόπος πραγματικά ευλογημένος όπως και ο υπόλοιπος Δήμος. Τι νέα έχω για τις χρήσεις γης της Σαρωνίδας. Δεν ξέρω, να ρωτήσω εσάς, τι νέα έχουμε για τις χρήσεις γης της Σαρωνίδας; Εγώ βλέπω ότι, εγώ βλέπω ότι δύο χρόνια σχεδόν μετά η διοίκηση δεν έχει πάρει αυτήν τη γενναία απόφαση του να αντιμετωπίσει αυτή την  καυτή πατάτα, διότι μάλιστα στο πρώτο Κοινοτικό Συμβούλιο με τότε Πρόεδρο τον κύριο Μπρέγιαννη,  ο οποίος κατόπιν παραιτήθηκε, θέλω να πω ότι  τότε το είχαμε θίξει το θέμα, είπα στο Δήμαρχο ότι θα πρέπει να γίνει δημόσια διαβούλευση για το ζήτημα διότι  είναι ένα ζήτημα  που απασχολεί πολύ πάρα πολύ τους Σαρωνιδιώτες, είναι ένα ζήτημα στο οποίο βγαίνει η μία πλευρά και λέει, μα έχουμε ήδη χρήσεις γης, βγαίνει μία άλλη πλευρά και λέει μα δεν τις θέλω αυτές τις χρήσεις γης και τα θέλω διαφορετικά και θα πρέπει να γίνει δημόσια διαβούλευση για το θέμα. Μάλιστα είχα προτείνει, βέβαια τότε ήτανε προ κορονοϊού, είχα προτείνει ότι θα πρέπει να μιλήσουμε για ένα δημοτικό δημοψήφισμα, διότι πρέπει ο Σαρωνιδιώτης να αποφασίσει πως θέλει την περιοχή του. Τότε βγήκε ο Δήμαρχος και υπάρχει στο βίντεό σας κύριε Ξυγκάκη αυτό και μου είπε “ποιες διαβουλεύσεις και τι όλα αυτά, αυτά θέλουνε γενναίες αποφάσεις”. Εγώ δύο χρόνια μετά δε τις βλέπω τις γενναίες αποφάσεις.

-επειδή μίλησα πριν για την πυροπροστασία, να πούμε ότι και η Σαρωνίδα έχει ένα πνεύμονα και μάλιστα έχει, κυρίως η πευκόφυτη περιοχή στην οποία και εγώ ζω χρήζει ιδιαίτερης προσοχής αυτό το καλοκαίρι, είναι ένα κομμάτι το οποίο δεν κάηκε πέρσι και θέλω πραγματικά να δω τα μέτρα πυροπροστασίας για εδώ. Θέλω να δω ποιο είναι αυτό το σχέδιο πραγματικά που έχουμε και θέλω να πω ότι πραγματικά με τον κύριο Γαλάνη έχουμε μια εξαιρετική συνεργασία, όμως ξαναλέω, μιλάμε για μια πιο γενική στρατηγική διαχείριση γενικά του Δήμου, η οποία έρχεται φυσικά από το Δήμαρχο. Θέλω να τα δω όλα αυτά.

Θέλω να κλείσω με το κομμάτι το οποίο για μένα έχει μεγάλο συναισθηματική, μεγάλη συναισθηματική φόρτιση και είναι το γυμνάσιο Σαρωνίδας και το γνωρίζετε.  Πρόσφατα λοιπόν ακούστηκαν διάφορα για αυτή την ιστορία, ακούστηκε ότι θα γίνει ένα μπαλόνι για το Ναυταθλητικό Σύλλογο εκεί που έχουμε τώρα τα γηπεδάκια και ότι θα γίνει φυσικά ένα  Γυμνάσιο  Σαρωνίδας στο οποίο μας επιτέθηκαν αρκετοί σύμβουλοι λέγοντας ότι, αλίμονο  ας πούμε, θα το πάμε στα Βλάχικα, ποιο είναι το θέμα σας, θα το ονομάσουμε Γυμνάσιο Σαρωνίδας. Εγώ λέω ειλικρινά να το ονομάσουμε και Γυμνάσιο Τζιμπουτί, δεν έχω θέμα για αυτό. Ξέρετε με τι έχω θέμα; Έχω θέμα με το να βγαίνει δημόσια η διοίκηση και να βάζει στο τεχνικό πρόγραμμα ένα μπαλόνι, λέγοντας ότι εκεί θα φτιάξουμε ένα γυμναστήριο, ένα κλειστό γυμναστήριο όταν χρειάζεται αλλαγή χρήσης χώρου για να γίνει αυτό και όταν βγαίνει η υποφαινόμενη σύμβουλος και ρωτά, μα για ποιο λόγο αφού θα κάνουμε αλλαγή χρήσης χώρου δεν κάνουμε το χώρο σχολικό, τότε παίρνω μία απάντηση θα δούμε, θα, δεν ξέρω, θα τα πούμε, δεν είναι έτσι. Ο κύριος Σωφρόνης κατέθεσε δημόσια στο Δημοτικό Συμβούλιο ότι είχε δοθεί το ισοζύγιο για το γυμνάσιο. Ο κύριος Κυριακόπουλος το διέψευσε. Καθίστε γιατί θα έχουμε πραγματικά εξελίξεις. Εγώ αυτό που θέλω να πω όμως είναι ότι πραγματικά κάποια στιγμή θα πρέπει να αναλογιστούμε όλοι τι είναι αυτό που ξεχωρίζει τον καθένα από εμάς και εγώ αυτό που θέλω να με ξεχωρίζει λίγα χρόνια μετά, που κάποιοι δημότες μπορεί να με θυμούνται και να μην ασχολούμαι πια με την τοπική αυτοδιοίκηση, θέλω να με διακρίνει η ειλικρίνεια. Εγώ ψέματα  στους δημότες της Σαρωνίδας δεν θα πω και αν κάποιος πραγματικά έχει τη διάθεση να φτιάξει το Γυμνάσιο θα είμαι εκεί για να βοηθήσω όπως χρειάζεται. Αυτός ήταν και ο λόγος που ασχολήθηκα. Ο κύριος Κυριακόπουλος ατυχώς σε ένα Δημοτικό Συμβούλιο είπε, ότι η Σαρωνίδα δεν έχει ανάγκες και η Σαρωνίδα είναι το μέρος, μάλλον δεν έχει ουσιαστικές ανάγκες και είναι το μέρος που χρειάζεται τα λιγότερα. Σε κατ’ ιδίαν συζήτηση μου είπε πραγματικά ότι ήτανε μία ατυχής έκφραση, θέλω όμως να πω ότι επειδή πολλοί έχουν αυτή την αίσθηση, η Σαρωνίδα πολλά χρόνια δεν διεκδικεί και πρέπει να διεκδικήσει και ήρθε η ώρα να διεκδικήσει και εγώ θα είμαι εκεί για να διεκδικώ για τη Σαρωνίδα όσο μπορώ.

 

Το video της εκπομπής στο facebook

https://www.facebook.com/Paraktios/videos/1117060395450397

 

Η ΑΠΟΜΑΓΝΗΤΟΦΩΝΗΣΗ ΤΩΝ ΑΠΑΝΤΗΣΕΩΝ

 

Categories