Ανακοίνωση πρ. μελών ΔΣ του ΑΟΛ, για την απόσυρση υποψηφιοτήτων στις εκλογές του ΑΟΛ

Ο ΑΟΛ είναι ένας Αθλητικός όμιλος που είχε πάντα ως στόχο την προαγωγή του αθλητικού ιδεώδους, την ενασχόληση των παιδιών και των μεγαλύτερων με τον σωματειακό αθλητισμό μέσα σε περιβάλλον ευγενούς άμιλλας, καθώς και την ισόρροπη ανάπτυξη και ενίσχυση όλων των τμημάτων του.

Όλα τα χρόνια της παρουσίας του έμεινε μακριά από πολιτικές αντιπαραθέσεις, παρέμεινε ανεξάρτητος και στάθηκε πλήρως προσηλωμένος σε ζητήματα αθλητικού σχεδιασμού και συνεργασίας με τους θεσμικούς φορείς του τόπου μας. Στην πορεία αυτή, οι άνθρωποι που ενεπλάκησαν σε διοικητικό επίπεδο είχαν ένα και μοναδικό σκοπό, την ανάπτυξη του ομίλου χωρίς άλλες ιδιοτελείς και προσωπικές βλέψεις, μακριά από πρακτικές χειραγώγησης και πολιτικού «καπελώματος». Για το λόγο αυτό άλλωστε όσοι από τα στελέχη του έλαβαν μέρος, ως ενεργοί πολίτες, σε δημοτικές εκλογές είχαν αναλάβει μια έντιμη και ρητή ηθική δέσμευση: Να παραιτηθούν από τη διοικητική τους θέση από τον ΑΟΛ σε περίπτωση εκλογής τους σε αυτοδιοικητική θέση.

Δυστυχώς, την Τετάρτη 09/06/21, λίγα λεπτά πριν εκπνεύσει η προθεσμία υποβολής υποψηφιοτήτων για τις εκλογές του ΑΟΛ, έλαβε χώρα μια αιφνιδιαστική κίνηση ενάντια στην ιστορία και στη φιλοσοφία του ομίλου μας. Πιο συγκεκριμένα ο Αντιδήμαρχος και Αναπληρωτής Δημάρχου, Βασίλης Μπούτσης, έθεσε υποψηφιότητα για το Δ.Σ του ΑΟΛ.
Η πρωτοβουλία αυτή, αν και δεν αντίκειται στο καταστατικό του ομίλου μας και τον Αυτοδιοικητικό Κώδικα, είναι κατά την άποψή μας απολύτως αντιδεοντολογική και ταυτόχρονα πλήρως αντίθετη προς τους σκοπούς του ΑΟΛ, για τους εξής εξαιρετικά σοβαρούς λόγους:

– Καταργείται η ανεξαρτησία του ΑΟΛ, αφού συγκεκριμένη δημοτική παράταξη τοποθετεί εκλεγμένο εκπρόσωπό της στο Δ.Σ
– «Δεσμεύεται» η ελεύθερη φωνή του, αφού η ιδιότητα του κ. Μπούτση υπονομεύει τον ανεξάρτητο χαρακτήρα του ΑΟΛ
– Επιχειρείται να χρησιμοποιηθεί ο ΑΟΛ σε παιχνίδια πολιτικής ισχύος στην πορεία προς τις επόμενες δημοτικές εκλογές
– Μετατρέπεται ο ΑΟΛ σε εφαλτήριο πολιτικών επιδιώξεων και φιλοδοξιών

Εάν δεν ισχύουν τα παραπάνω, πραγματικά αδυνατούμε να κατανοήσουμε ποιον σκοπό εξυπηρετεί η παρουσία αιρετού, και δη αναπληρωτή δημάρχου, στο Δ.Σ. του ΑΟΛ, αφού θα μπορούσε κάλλιστα να προσφέρει τη βοήθειά του βάσει και μόνο του θεσμικού του ρόλου.

Για όλους αυτούς τους λόγους αποφασίσαμε να αποσύρουμε την υποψηφιότητα μας από τις εκλογές και την στήριξή μας, τονίζοντας με τη στάση μας ότι δεν συναινούμε στην εργαλειοποίηση του ΑΟΛ για την εξυπηρέτηση πολιτικών παιχνιδιών.

Δούρος Παναγιώτης, τ. Πρόεδρος ΑΟΛ
Ρακιντζάκης Μανώλης, τ. Αντιπρόεδρος
Δήμα Ελένη, τ. Ταμίας
Κόλλιας Σωτήρης, τ. Μέλος ΔΣ
Ζουμπουρλή Νάντια, τ. Μέλος ΔΣ
Παγκάλου Αθηνά, τ. Μέλος ΔΣ

 

Categories