Αρ. Πελώνη: Εντός της ημέρας η απόφαση για τις μάσκες

Την κατάργηση της χρήσης της μάσκας, όπως ήδη εφαρμόζεται σε πολλές χώρες της Ε.Ε., για όλους τους πολίτες σε εξωτερικούς χώρους αναμένεται να αποφασίσει η Επιτροπή, παρότι διατυπώνονται επιφυλάξεις από ορισμένα μέλη της.

«Ελπίζω ότι θα τις ξεφορτωθούμε σύντομα. Θα συνεδριάσει η Επιτροπή των ειδικών σήμερα. Ελπίζω ότι θα έχουμε απόφαση εντός της ημέρας. Για την εφαρμογή ελπίζω σύντομα. Περιμένω την εισήγηση της Επιτροπής», δήλωσε το πρωί η κυβερνητική εκπρόσωπος στον ΣΚΑΪ.

Σε ερώτηση εάν θα ληφθεί απόφαση για κατάργηση του -αμφιλεγόμενου- μέτρου της απαγόρευσης της νυχτερινής κυκλοφορίας, η Αριστοτελία Πελώνη απάντησε: «Κάθε πράγμα στον καιρό του. Σήμερα η Επιτροπή θα εξετάσει το θέμα της μάσκας στους εξωτερικούς χώρους».

Σχετικά με τους φόβους για νέο κύμα του νέου κορονοϊού το φθινόπωρο, η ίδια υποστήριξε πως όσο προχωρούν οι εμβολιασμοί τόσο τα πράγματα θα είναι καλύτερα και πως ένα ενδεχόμενο νέο κύμα θα αφορά περισσότερο τους ανεμβολίαστους.

Επανέλαβε τους ισχυρισμούς ότι «είμαστε σε καλό επίπεδο στα ποσοστά των εμβολιασμένων» και ότι «αυτό το καλοκαίρι δεν θα είναι σαν το περσινό επειδή έχουμε το όπλο των εμβολίων».

«Πρόβλεψη» για το ενδεχόμενο επιβολής νέων μέτρων το φθινόπωρο
Ωστόσο, η κυβερνητική εκπρόσωπος τόνισε πως εάν χρειαστεί το φθινόπωρο θα ληφθούν «στοχευμένα μέτρα» και πως όσο μεγαλύτερο θα είναι το ποσοστό των εμβολιασμένων τόσο θα ξεκλειδώνουν δραστηριότητες.

Σε ερώτηση για το εάν τα μέτρα, που ενδέχεται να επιβληθούν, θα αφορούν το σύνολο των πολιτών ή μόνο τους ανεμβολίαστους, επεσήμανε ότι «δεν είναι της παρούσης αυτή η συζήτηση, ενώ όταν ρωτήθηκε εάν θα εμβολιαστούν και τα παιδιά, είπε πως αυτό είναι θέμα των επιστημόνων και η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών είναι εκείνη που θα εισηγηθεί σχετικά.

«Δεν θα διακινδυνέψω πρόβλεψη», απάντησε όταν ρωτήθηκε ποιο ποσοστό εμβολιασμένων εκτιμά η κυβέρνηση ότι θα φτάσουμε, για να συμπληρώσει το εξής:

«Εφόσον τηρηθούν οι παραδόσεις των δόσεων των εμβολίων θα είμαστε εντάξει και στοίχημα είναι η συμμετοχή του κόσμου, να πειστούν όλοι ότι τα οφέλη του εμβολιασμού είναι μεγάλα» είπε.

Τέλος, η κ. Πελώνη ανέφερε ότι τα self test θα συνεχίσουν να δίνονται από τα φαρμακεία, με εξαίρεση την Αχαϊα όπου οι πολίτες θα τα προμηθεύονται από τα σούπερ μάρκετ και στην Αττική θα υπάρξει λίστα φαρμακείων. «Όσο προχωρούν οι εμβολιασμοί τα self test θα καθίστανται λίγοτερο αναγκαία. Έχουν δείξει την αποτελεσματικότητά τους», υπογράμμισε.

efsyn.gr

Categories