Δήμος Σαρωνικού: Καθαρίζουμε τις παραλίες μας σε συνεργασία με το Όλοι Μαζί Μπορούμε και την Περιφέρεια Αττικής

Καθαρίζουμε τις παραλίες μας σε συνεργασία με το «Όλοι μαζί μπορούμε» και την Περιφέρεια Αττικής, το Σάββατο 26 Ιουνίου.

Ο δήμος Σαρωνικού συμμετέχει ενεργά σε δράση καθαρισμού των ακτών σε συνεργασία με το «Όλοι μαζί μπορούμε» και την Περιφέρεια Αττικής, το ερχόμενο Σάββατο 26 Ιουνίου. Στόχος, η προστασία του φυσικού περιβάλλοντος και η ευαισθητοποίηση των πολιτών.

«Στηρίζουμε με όλες μας τις δυνάμεις κάθε προσπάθεια που συμβάλει στην προστασία των ακτών και της θαλάσσιας ζωής. Πλαστικά μιας χρήσης, αποτσίγαρα και απορρίμματα παντός είδους δεν έχουν θέση στην παραλία ή μέσα στη θάλασσα. Για το λόγο αυτό ενισχύουμε με καθαριστικά μηχανήματα και ομάδες εθελοντών, δράσεις όπως αυτή που πρόκειται να πραγματοποιηθεί το ερχόμενο Σάββατο», σημειώνει ο δήμαρχος Σαρωνικού, Πέτρος Φιλίππου.

Αναλυτικά, οι παραλίες που θα καθαριστούν, καθώς και τα σημεία συνάντησης των εθελοντών στις 10:00 το πρωί είναι:
1. Στην Ανάβυσσο, στην παραλία Αλυκών (ακριβές σημείο συνάντησης: η θέση Πέτρινα)
2. Στο Λαγονήσι, η παραλία μπροστά από την εκκλησία του Αγίου Νικολάου (ακριβές σημείο συνάντησης: 39ο χλμ Αθηνών – Σουνίου)
3. Στις παραλίες Παλαιάς Φώκαιας ακριβές σημείο συνάντησης: ο χώρος στάθμευσης επί της λεωφόρου Αθηνών – Σουνίου) &
4. Σαρωνίδας (ακριβές σημείο συνάντησης: η πλατεία στη Διασταύρωση της Λεωφόρου Σαρωνίδας με την Λεωφόρο Αθηνών – Σουνίου).

Στα σημείο των καθαρισμών θα τηρηθούν όλα τα προβλεπόμενα υγειονομικά μέτρα κατά του covid -19.

Categories