Επίθεση ιερέα με καυστικό υγρό σε μητροπολίτες στη Μονή Πετράκη UPD

Επίθεση με καυστικό υγρό εναντίον τουλάχιστον έξι Μητροπολιτών σημειώθηκε αργά σήμερα το απόγευμα, στη Μονή Πετράκη.

Οι ιερωμένοι μεταφέρθηκαν αρχικά στο Λαϊκό Νοσοκομείο και μέχρι στιγμής δεν γνωρίζουμε αρκετές λεπτομέρεις για την κατάσταση της υγείας τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, απ’ την επίθεση έχει τραυματιστεί και ένας αστυνομικός, ο οποίος ήταν έξω από την αίθουσα και έτρεξε να βοηθήσει. Ο αστυνομικός μεταφέρθηκε στο 401 Στρατιωτικό νοσοκομείο, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες. Επίσης, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ έχει τραυματιστεί και έβδομος μητροπολίτης.

Δράστης φέρεται να είναι ιερέας, που ανήκε στην Ιερά Μητρόπολη Βεροίας, και ο οποίος καθαιρέθηκε μετά την εξέταση του από το συνοδικό δικαστήριο για παραπτώματα. Λίγο μετά την επίθεση ο δράστης συνελήφθη.

Για «πρωτόγνωρα φαινόμενα βίας» μίλησε στις πρώτες του δηλώσεις ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, έξω από το νοσοκομείο Λαϊκό.

Ο αρχιεπίσκοπος ανέφερε ότι «ο δράστης δικαζόταν για πράξεις που δεν ταίριαζαν στο λειτούργημα του» και ότι είχε εφοδιαστεί πιθανότατα βιτριόλι, το οποίο έριξε προς όλα τα μέλη του δικαστηρίου. Ο κ. Ιερώνυμος μίλησε για «δύσκολη κατάσταση» και συνέστησε «υπομονή και ηρεμία».

Μαζί του ήταν ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, ο οποίος έκανε γνωστό ότι οι 4 μητροπολίτες που είναι πιο ελαφρά θα μείνουν στο Λαϊκό, ενώ ο ένας έχει ήδη διακομιστεί στο ΚΑΤ και οι άλλοι δύο ανάλογα με την κατάσταση θα διακομιστούν ή στο ΚΑΤ ή στο «Γεννηματάς».

Ο 37χρονος ιερέας έχει οδηγηθεί στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών και σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, από αστυνομικές πηγές, δεν έχει πει λέξη έως αυτή την ώρα σε αστυνομικούς, σχετικά με το κίνητρο της επίθεσής του.

efsyn.gr

Categories