Σκληρή κόντρα με φόντο την Γαλάζια Ακτή. Έγινε λάθος λεει ο Ζεκάκος, με μηνύσεις απειλεί ο Σωφρόνης στις δηλώσεις Ζεκάκου περί Εισαγγελέα

Με ερώτηση στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 30/6/21, ο Γιώργος Σωφρόνης επανέφερε το ζήτημα της πρόσφατης απόφασης για τον διαγωνισμό μίας καντίνας στην Γαλάζια Ακτή (που λόγω αντιδράσεων δεν πραγματοποιήθηκε) που ψηφίστηκε από τους συμβούλους της Δημοτικής Αρχής (εκτός της Μαρίας Γκίνη) ασκώντας και πάλι έντονη κριτική.

Ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος και εισηγητης Ευάγγελος Ζεκάκος παραθέχθηκε πως δεν ήταν η καλύτερη επιλογή και διαπιστώνοντας πως ο χώρος δεν ήταν σωστός δεν προχώρησε στον διαγωνισμό. Στη συνέχεια όμως κατηγόρησε τον πρ. Δήμαρχο Γ. Σωφρόνη για την κατάσταση που κληροδότησε στη σημερινή Δημοτική Αρχή ανατρέχοντας σε σχετικά παραδείγματα που όπως είπε ο Αντιδήμαρχος, 11 άτομα των διοικήσεων της ΑΔΜΚΕΣ καλούνται με παραγγελία Εισαγγελέα να απολογηθούν  “όπως και ο ιδιος ο Γ Σωφρόνης ελέγχεται και κατηγορείται ότι ο ίδιος υπέγραφε τις άδειες των καντινών εξυπηρετώντας  πελάτες της επιχείρησής του” συνέχισε να λέει ο Ευάγγ Ζεκάκος εν μέσω διακοπών και ειδοποιήσεων από την Πρόεδρο ότι τελείωσε ο χρόνος του.

Για “τεράστιο λάθος και ανακρίβειες” που λέγονται στο Δημοτικό Συμβούλιο κατηγόρησε ο Γ Σωφρόνης, τον Β. Ζεκάκο και τον προειδοποίησε πως θα καταθέσει μήνυση γιατι πρέπει να λάβει τέλος η προσπάθεια  ποινικοποίησης της πολιτικής ζωής ενώ μετα την σύντομη παρέμβαση και τα συγχαρητήρια του Δημάρχου προς τον Αντιδήμαρχό του, ο Ευάγγελος Ζεκάκος επανήλθε  επαναλαμβάνοντας το ¨κατηγορητήριο” εναντίον του Γ. Σωφρόνη προκαλώντας νέα αντίδραση και οργή του τελευταίου.

Την συζήτηση για τον διαγωνισμό στην Γαλάζια Ακτή έκλεισε ο Νίκος Πουλόπουλος που για λόγους τάξεως, ζήτησε από την Πρόεδρο να ηγηθεί της προσπάθειας να λάβει νέα απόφαση το Δημοτικό Συμβούλιο η οποία θα ανακαλεί την προηγούμενη. Η πρόταση όμως δεν βρήκε ανταπόκριση (περιέργως) γιατι κανείς αιρετός δεν άδραξε την ευκαιρία και να την θέσει σε ψηφοφορία ΕΚΤΟΣ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ ενώ η Ακριβή Καρούμπαλη έδωσε συγχαρητήρια στον Ν.Πουλόπουλο για την πρωτοβουλία του.

Επικαιροποίηση ανάρτησης 2/7/21- 8:41 πμ

Σημειώνεται ιδιαιτέρως ότι υπάρχει η από 10/6  απόφαση του Κοινοτικού Συμβουλίου Καλυβίων που γνωμοδότησε ΟΜΟΦΩΝΑ την ΑΝΑΚΛΗΣΗ της απόφασης του ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

 

Τα συγχαρητήρια της Ακριβής Καρούμπαλη εκ λάθους δεν συμπεριλαμβάνονται  στο προηγούμενο βιντεο, όμως μπορείτε να πατήσετε απλά στο πρωτότυπο video που ακολουθεί. Είναι στιγμές που δεν βλέπουμε συχνα στις συνεδριάσεις του Δημοτικού μας Συμβουλίου.

 

Categories