Ενίσχυση και ουσιαστικές αλλαγές σε πολλά επίπεδα για τον ΝΟΣ!

Ενίσχυση και ουσιαστικές αλλαγές σε πολλά επίπεδα για τον ΝΟΣ!

Ο Ναυταθλητικός Όμιλος Σαρωνίδας ενισχύεται και βελτιώνεται συνεχώς σε πολλούς τομείς. Μπορεί να «άνοιξε» ο δρόμος για τον Ελληνικό αθλητισμό -κι ειδικά σε Ερασιτεχνικό επίπεδο- λίγο καιρό πριν, μόλις λίγες βδομάδες, όμως η ομάδα της Σαρωνίδας βρίσκεται σε πολύ καλό δρόμο.Παρατηρήσαμε με εντύπωση το έργο των προπονητών και των ανθρώπων του συλλόγου της Σαρωνίδας, σχετικά με τη δουλειά που γίνεται στις Ακαδημίες μπάσκετ.

Όλα ξεκινούν από τα «φυτώρια». Αρκετά παιδιά, μετά την σκληρή για όλους μας καραντίνα, γέμισαν τα γήπεδα και αθλούνται καθημερινά, αποτελώντας το παρόν και το μέλλον στον αθλητισμό. Μπορεί οι αντιξοότητες που έχει φέρει η πανδημία να είναι αρκετές, όμως τα παιδιά του τόπου μας μένουν κοντά στο μπάσκετ. Τα χαμόγελά τους, μετά τις προπονήσεις, είναι η μεγαλύτερη ανταμοιβή για όλους.

Επιπλέον, στο Διοικητικό κομμάτι, ο κ. Ιωάννης Πρέκας, ένας ικανότατος άνθρωπος, με τεράστια αγάπη για το μπάσκετ, ανέλαβε εδώ και λίγο καιρό χρέη Γενικού Αρχηγού στην Ανδρική ομάδα καλαθοσφαίρισης του Ομίλου. Ο ίδιος, κάνοντας αρκετές προσπάθειες, με ενέργειες προς τον Δήμο Σαρωνικού, αλλά και γενικότερα, βοηθά με τον τρόπο του τον σύλλογο. Σίγουρα η «πνοή», η θέληση για προσφορά και οι γνώσεις που διαθέτει, θα ενισχύσουν περαιτέρω τον σύλλογο της Σαρωνίδας.

«Ενορχηστρωτής» στην προσπάθεια αυτή είναι ο κ. Γιώργος Μόμτσος. Ο οποίος με την τεχνογνωσία και την πολύτιμη εμπειρία που έχει αποκτήσει από την καριέρα του στο μπάσκετ, συντονίζει τα τμήματα Ανδρών και Ακαδημιών. Αξιοσημείωτη δουλειά προσφέρουν και οι προπονητές του συλλόγου μας, οι οποίοι κάνουν τα πάντα για να μεταδώσουν τα μυστικά του μπάσκετ, στους μικρούς αθλητές. Οι Αλέξης Γεωργαντάς, Βαλάντη Τσομπανάκη και Γιώργος Καραμαλέγκος, μεταλαμπαδεύουν τις πολύτιμες γνώσεις τους, για τη «στρογγυλή θεά» στα μικράτα του ΝΟΣ.

Στόχος του συλλόγου για το μπασκετικό τμήμα είναι να στελεχωθεί εξ ολοκλήρου στο μέλλον, από νέους αθλητές που θα προέρχονται από τα «σπλάχνα» της. Πρώτο μέλημα όλων των ανθρώπων της ομάδας, είναι τα παιδιά της περιοχής μας να μείνουν στον τόπο μας. Με σκληρή δουλειά, πολλές προσπάθειες και ανθρώπους που αγαπούν το άθλημα, ο ΝΟΣ θα λειτουργεί στα πρότυπα των μεγάλων ομάδων. Θα είναι μεγάλη επιτυχία, αν τα επόμενα χρόνια στο ρόστερ βρίσκονται παίκτες, οι οποίοι θα έχουν «ανδρωθεί» από τις Ακαδημίες του.

Τέλος, μπορεί να μην υπήρχε «δράση» κατά τη σεζόν που μας πέρασε στο Ανδρικό τμήμα, μιας και οι υποχρεώσεις σταμάτησαν αιφνίδια. Όμως, τη νέα σεζόν η ομάδα θα διεκδικήσει το μεγάλο «στοίχημα» της ανόδου. Χάρη στις ενέργειες και το «κάλεσμα» του Γιώργου Μόμτσου, ο πολύπειρος γκαρντ Σταύρος Τρικαλιώτης θα φορέσει τη φανέλα του Ναυταθλητικού Ομίλου Σαρωνίδας.
Πρόκειται για έναν παίκτη, ο οποίος έχει αγωνιστεί αρκετά χρόνια σε Α’ ΕΣΚΑ, Γ’ Εθνική και στην Α2 με τη φανέλα του Λαυρίου. Μάλιστα, ο ίδιος σκεφτόταν να αποχωρήσει από την ενεργό δράση, αλλά αν και είχε προτάσεις από ομάδες Γ’ Εθνικής, προτίμησε εκείνη του συλλόγου της Σαρωνίδας. Διότι πολλές φορές παίζει ρόλο το οικογενειακό κλίμα που υπάρχει.

Πρόκειται για έναν παίκτη «μαίτρ» στις ανόδους, καθώς από τα 22 χρόνια στα παρκέ, έχει πανηγυρίσει 11 ανόδους. Ενίσχυση που θα βοηθήσει σε πολλά επίπεδα. Η παρουσία τέτοιων παικτών στις κατηγορίες αυτές, αναμφίβολα θα φέρουν τον κόσμο πιο κοντά στις ομάδες του τόπου μας. Καθώς μην ξεχνά κανείς πως ο στόχος είναι, οι φίλοι του μπάσκετ να ενισχύουν τις προσπάθειες των τοπικών μας ομάδων.

Φυσικά, σχετικά με το αγωνιστικό τμήμα της Ανδρικής ομάδας, οι «εκπλήξεις» δε σταματούν εδώ. Θα υπάρχει και ανάλογη συνέχεια. Όσο υπάρχουν άνθρωποι που αγαπούν τον αθλητισμό, με τρόπο αγνό, ο «καθρέφτης» θα είναι η μεθοδική και σωστή δουλειά.

 

Categories